16 Μαΐου 2012

Ρακοσυλλέκτρια με καταθέσεις 16,4 εκατ. ευρώ!

Ήταν ρακοσυλλέκτρια αλλά από το 2000 έως 2010 αύξησε τις τραπεζικές της καταθέσεις κατά 16,4 εκατ. ευρώ! Η «γιαγιά» κάθε χρόνο δήλωνε είτε μηδενικό εισόδημα είτε μερικές χιλιάδες ευρώ. Η μεγαλύτερη φορολογική της δήλωση εμφανίζεται το 2004 και να περιλαμβάνει εισόδημα περίπου 6.500 ευρώ. Ωστόσο, στους τραπεζικούς της λογαριασμούς εμφανίζεται το ίδιο χρονικό διάστημα τεράστια εισροή ποσών, μέχρι και μια κατάθεση ύψους 6,5 εκατ. ευρώ.

Πάνω σε αυτή την απίστευτη ιστορία έπεσαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ το περασμένο καλοκαίρι, όταν πραγματοποιήθηκε άνοιγμα των λογαριασμών της, κατόπιν καταγγελιών ότι η εν λόγω «γιαγιά» διατηρούσε πολύ υψηλές καταθέσεις καθώς και περισσότερα από 15 ακίνητα.

Όμως τον περασμένο Σεπτέμβριο η «γιαγιά» απεβίωσε και κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο ΣΔΟΕ, ο μοναδικός της κληρονόμος, ο γιος της. Αυτός ισχυρίστηκε ότι τα περισσότερα χρήματα προέρχονταν από μια μεγάλη κληρονομιά που έλαβε η μητέρα του, από συγγενή της που ζούσε στην Αμερική, καθώς και από την εργασία της ως πλασιέ καλλυντικών. Είπε επίσης ότι μέρος των καταθέσεων προέρχεται από τη σύνταξη που ελάμβανε λόγω του θανάτου του συζύγου της, αλλά και από μισθώματα ακινήτων. 

Οι εξηγήσεις αυτές φυσικά δεν έπεισαν τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, που εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι η «γιαγιά» ασκούσε κατ’ εξακολούθηση το επάγγελμα του τοκογλύφου. Με την ολοκλήρωση του ελέγχου αναμένεται να επιβληθούν στον γιο και κληρονόμο της πρόσθετοι φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις πάνω από 3 εκατ. ευρώ, για απόκρυψη εισοδήματος.

Το εκπληκτικό είναι ότι η «γιαγιά» το τελευταίο διάστημα πριν το θάνατό της, εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων όπως υποστήριξε ο γιός της, ζούσε στους δρόμους ως ρακοσυλλέκτρια.

Πηγή:
www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου