2 Μαΐου 2012

Κον Μπεντίτ: Οι Ταλιμπάν της ΕΕ σκοτώνουν τους Έλληνες

"Η λιτότητα που οι Ταλιμπάν της ΕΕ επιβάλλουν στην Ελλάδα είναι το φάρμακο που θα σκοτώσει τον άρρωστο", δηλώνει μεταξύ των άλλων ο γνωστός μας ευρωβουλευτής των Οικολόγων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο τηλεοπτικό περιοδικό του Βελγίου "Moustique".

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Γάλλου ευρωβουλευτή είναι το εξής:


ΕΡ. Γιατί υποστηρίζετε την Ελλάδα με τόση θέρμη;

ΑΠ. Δεν υποστηρίζω τους Έλληνες, υποστηρίζω μία ιδέα δικαιοσύνης. Βρίσκω ότι ζητάνε το αδύνατο σε αυτήν τη χώρα. Όντως, υπήρξε πελατειακό σύστημα, διαφθορά, φοροδιαφυγή, ως εθνικό άθλημα. Αλλά από την άλλη, η ΕΕ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει δομές επίβλεψης, ώστε να αποφεύγονται παρόμοια ολισθήματα. Η λιτότητα που οι Ταλιμπάν της ΕΕ επιβάλλουν στην Ελλάδα είναι φάρμακο που θα σκοτώσει τον άρρωστο. Οι Έλληνες έχουν λίγες πιθανότητες να τα βγάλουν πέρα.

ΕΡ. Αναφερθήκατε στους "Ταλιμπάν" της ΕΕ...Ποιοι είναι;

ΑΠ. Οι υπέρ- φιλελεύθεροι που επιβάλλουν μέτρα, χωρίς να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες στους κατοίκους… Τους χαρακτήρισα Ταλιμπάν, διότι έχουν μεγάλη δόση αναισθησίας.

ΕΡ. Πιστεύετε ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τώρα, προμηνύει αυτό που θα συμβεί σε όλη την Ευρώπη;

ΑΠ. Όχι. Πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνειδητοποιούν ότι η Ευρώπη δεν θα τα βγάλει πέρα χωρίς ένα πρόγραμμα ανάκαμψης. Ο υπέρ- φιλελευθερισμός δεν θα νικήσει.

ΕΡ. Αυτή η ανάκαμψη είναι τελείως απούσα από την Ελλάδα;

ΑΠ. Προς το παρόν, ναι. Αλλά κάτι αρχίζει. Υπάρχει ένα κίνημα στην Ευρώπη για να εξισορροπηθεί αυτή η πολιτική λιτότητας. Υπάρχουν 25 με 30 δισ. ευρώ διαθέσιμα για την ανάκαμψη, ένα είδος σχεδίου Μarshalll, σε συνεργασία με τους Έλληνες. Η διαδικασία θα είναι αρκετά αργή, αλλά νομίζω ότι υπάρχει συμφωνία των Ελλήνων σε αυτήν. Πάντως, πολύ περισσότερο από ό,τι με τη λιτότητα, που τους επιβάλλεται τυφλά.

Πηγές: 

ΑΠΕ
http://www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου