18 Μαΐου 2012

Δημοψήφισμα για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ μαζί με τις εκλογές, πρότεινε η A. Μέρκελ

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, με το ερώτημα κατά πόσον οι Έλληνες επιθυμούν την παραμονή στην ευρωζώνη, πρότεινε η Άγγελα Μέρκελ σε τηλεφωνική της επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Όπως σημειώνεται πάντως σε σχετική ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι πρόδηλο "ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης".

Τη συγκεκριμένη πρόταση της Γερμανίδας Καγκελαρίου έκανε γνωστή στους πολιτικούς αρχηγούς, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί τους, ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Δημήτρη Τσιόδρα, σχετικά με την πρόταση της Ανγκελα Μέρκελ για δημοψήφισμα παραμονής ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ έχει ως εξής:

Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς (αναφέρονται τα ονόματά τους) και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Ανγκελα Μέρκελ».

Η κυρία Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης. Επίσης ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο. Το ζήτημα της ανάπτυξης, είναι άλλωστε το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες».

»Επίσης μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη. Είναι πρόδηλο ωστόσο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης».

Σημειώνεται πάντως ότι το θέμα της πρότασης της Άνγκελα Μέρκελ για δημοψήφισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, διαψεύδεται από την καγκελαρία, ενώ όλα τα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης το αναπαράγουν σαν πρώτο θέμα.

Πηγές:
www.ana-mpa.gr
www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου