19 Οκτωβρίου 2012

Ικανοποίηση στη Σύνοδο Κορυφής για την πρόοδο στην Ελλάδα

Την «ικανοποιητική πρόοδο» που έχει σημειωθεί στη χώρα μας και τις «αξιοσημείωτες προσπάθειες» του ελληνικού λαού, χαιρετίζουν σε κοινή δήλωσή τους για την Ελλάδα οι 17 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Η σχετική δήλωση των «17» έχει ως εξής:

«Καλωσορίζουμε την πρόοδο που σημείωσαν η Ελλάδα και η Τρόικα με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για τις πολιτικές που διέπουν το πρόγραμμα προσαρμογής και προσβλέπουν στην οριστικοποίηση της αξιολόγησης. Το Eurogroup θα εξετάσει το αποτέλεσμα αυτής της αξιολόγησης υπό το φως της έκθεσης της Τρόικας και θα λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις.

Καλωσορίζουμε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και χαιρετίζουμε τις αξιοσημείωτες προσπάθειες του ελληνικού λαού. Ικανοποιητική πρόοδος έχει σημειωθεί, προκειμένου να επανέλθει σε τροχιά το πρόγραμμα προσαρμογής. Αναμένουμε από την Ελλάδα να συνεχίσει τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ενθαρρύνουμε τις προσπάθειές της να διασφαλίσει την ταχεία εφαρμογή του προγράμματος.

Αυτό είναι αναγκαίο προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πιο ανταγωνιστικός ιδιωτικός τομέας, να γίνουν ιδιωτικές επενδύσεις και να δημιουργηθεί ένας αποτελεσματικός δημόσιος τομέας. Αυτές οι προϋποθέσεις θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να επιτύχει ανάπτυξη και να διασφαλίσει το μέλλον της στην ευρωζώνη».

Έτσι ο Αντώνης Σαμαράς απέσπασε από τη Σύνοδο Κορυφής τη θετική δήλωση που ανέμενε για την Ελλάδα.

______________
Πηγές: in.gr
Naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου