7 Οκτωβρίου 2012

Ανέκδοτο: Να φτιάξετε αυτό το μηχάνημα!

Κυκλοφορεί και στην Ευρώπη, με αφορμή την εμμονή της Μέρκελ και του Σόιμπλε στο στήσιμο ενός μηχανισμού δημοσιονομικής πειθαρχίας, παρότι ο μηχανισμός αυτός παράγει ύφεση και σκοτώνει τις ασθενέστερες ευρωπαϊκές οικονομίες.

Το ανέκδοτο:

Στα χρόνια της Γαλλικής Επανάστασης, οι εξεγερμένοι συνέλαβαν τρεις ευγενείς: έναν Άγγλο, έναν Γάλλο και έναν Γερμανό. Τους πέρασαν από λαϊκό δικαστήριο και τους έστειλαν στην γκιλοτίνα.


Λίγο πριν από τον αποκεφαλισμό, ρώτησαν τον Άγγλο για την τελευταία του επιθυμία και αυτός ζήτησε ένα μπουκάλι ουίσκι. Του το πήγαν, το ήπιε και μισομεθυσμένος έβαλε το κεφάλι του στη λαιμητόμο. Για καλή του τύχη η λεπίδα σταμάτησε λίγα εκατοστά πριν από τον σβέρκο του και οι επαναστάτες, τηρώντας τις παραδόσεις, του έδωσαν χάρη.

Σειρά πήρε ο Γάλλος. Τον ρώτησαν για την τελευταία του επιθυμία και αυτός ζήτησε ένα καλό γεύμα και ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί. Αφού έφαγε και ήπιε, έβαλε το κεφάλι του στην καρμανιόλα και ως εκ θαύματος η λεπίδα μπλόκαρε και πάλι. Οι επαναστάτες, μη έχοντας άλλη επιλογή, του χάρισαν τη ζωή.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε για εκτέλεση ο Γερμανός, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για την τελευταία του επιθυμία, είπε στους επαναστάτες με αυστηρό ύφος: 
«Να φτιάξετε επιτέλους αυτό το μηχάνημα!» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου