15 Οκτωβρίου 2012

Forbes: Δισεκατομμυριούχοι στην Κίνα, μειώθηκε ο αριθμός τους

Η Κίνα απαριθμεί τη φετινή χρονιά "μόνο" 113 δισεκατομμυριούχους, από 146 το 2011. 
Το γεγονός αυτό οφείλεται στην επιβράδυνση της ανάπτυξης, που βιώνει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, όπως προκύπτει από την κατάταξη που δημοσίευσε την Παρασκευή (12 Οκτωβρίου 2012) το περιοδικό Forbes.

Πλουσιότερος Κινέζος αναδεικνύεται εκ νέου ο Ζονγκ Τσινγού, ο οποίος είχε χάσει την πρωτοκαθεδρία πέρυσι. Ο Τσινγού, πρόεδρος του ομίλου Wahaha, κατέχει φέτος μία προσωπική περιουσία που ανέρχεται στα 10 δισεκ. δολάρια, κατά 3,5 δισεκ. περισσότερο από πέρυσι.

Ο Λιάνγκ Ουενγκέν, ιδρυτής της κατασκευάστριας μηχανολογικού εξοπλισμού Sany, ο οποίος ήταν στην πρώτη θέση το περασμένο έτος, κατρακύλησε στην έκτη θέση, με την περιουσία του να έχει μειωθεί κατά 37% στα 5,9 δισεκ. δολάρια.

Η Γου Γιαζούν, ιδιοκτήτρια του κτηματομεσιτικού ομίλου Longfor, είναι φέτος η πλουσιότερη γυναίκα στην Κίνα, με περιουσία που ανέρχεται στα 6,2 δισεκ. δολάρια. Συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε πιο πλούσιων Κινέζων ανεξαρτήτως φύλου.

Μεταξύ των δέκα πρώτων συγκαταλέγονται και δύο αφεντικά επιχειρήσεων του Διαδικτύου. Ο ιδρυτής της κινεζικής μηχανής αναζήτησης Baidu Ρόμπιν Λι, ο οποίος παραμένει ο δεύτερος πλουσιότερος στη χώρα με περιουσία 8,1 δισεκ. δολάρια, καθώς και ο Μα Χουατένγκ, ιδιοκτήτης του ιστότοπου μηνυμάτων Tencent, που είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 49% στα 6,4 δισεκ. δολάρια.

Παρά τα αστρονομικά αυτά ποσά, η συνολική περιουσία των 100 πλουσιότερων Κινέζων μειώθηκε φέτος κατά 7% στα 220 δισεκ. δολάρια, σημειώνει το Forbes.

Μάλιστα, με «μόλις» 113 δισεκατομμυριούχους, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου απαριθμεί τέσσερις φορές λιγότερους Κροίσους από την πρώτη, τις ΗΠΑ, στην οποία ζουν πάνω από 400 δισεκατομμυριούχοι, βάσει της κατάταξης του Forbes τον περασμένο μήνα.

_________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου