5 Οκτωβρίου 2012

Στην Αθήνα την Τρίτη η Άγκελα Μέρκελ

Στην Αθήνα καταφτάνει την ερχόμενη Τρίτη 9 Οκτωβρίου η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Με δεδομένες τις διαφωνίες εντός της τρόικας, οι οποίες καθυστερούν την σύνταξη της τελικής έκθεσης αξιολόγησης για την Ελλάδα και η οποία σε κάθε περίπτωση θα καταδεικνύει σοβαρές καθυστερήσεις και παραλείψεις, η επίσκεψη της κ. Μέρκελ τροφοδοτεί εκ νέου τα σενάρια που θέλουν την καγκελάριο να προκρίνει μια πολιτική λύση στο ελληνικό ζήτημα.


Εξάλλου σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν η κατάσταση στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη καθώς και οι διμερείς σχέσεις.

"Το μήνυμα το οποίο η Γερμανία θέλει να μεταφέρει στην Ελλάδα είναι αυτό που η καγκελάριος πάντοτε μετέφερε, ειδικά όταν ο κ. Σαμαράς είχε έλθει στο Βερολίνο, δηλαδή: θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και την σταθεροποίηση στην ευρωζώνη", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας. "Διαπιστώνουμε ότι υπό την κυβέρνηση Σαμαρά γίνεται μια πιο σθεναρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια και υποστηρίζουμε τη συνέχισή της", πρόσθεσε.΄

Θετικές για την επίσκεψη, ήταν οι δηλώσεις και από τα τρία κόμματα της συμπολίτευσης στην Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά, σε κινητοποιήσεις καλούν το λαό ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και συνδικαλιστικές οργανώσεις, την ερχόμενη Τρίτη, ημέρα επίσκεψης της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.


Σημείωση: Το σκίτσο πάνω αριστερά είναι της Έφης Ξένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου