7 Ιουλίου 2014

Γ. Γραμματικάκης: Να τ’ αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα.

Γιώργος Γραμματικάκης: «Εμείς σαν Ποτάμι λέμε να τ’ αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα. Για να έρθει η ανάπτυξη πρέπει ν’ αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα και νοοτροπίες.»
«Υπάρχει ανάγκη για ριζικές αλλαγές αλλά το “ριζικό“ μας είναι στην Ευρώπη»
«Η Ευρώπη είναι ώριμη για μεγάλες και θεσμικές αλλαγές και πρέπει να αφήσει πίσω της το παρελθόν που πλήγωσε τους λαούς της και ειδικά την Ελλάδα.»
«Η Ελλάδα έχει και έναν μεγάλο νησιωτικό και θαλάσσιο πλούτο, που ενδεχομένως να είναι η μελλοντική πηγή ενέργειάς της.»
«Θα ήταν και επιπόλαιο τόσο γρήγορα να πω τι προτάσσουμε γιατί ανιχνεύουμε ακόμα το έδαφος, τους συσχετισμούς, τις δυνατότητες συνεργασίας.. Νομίζω το προφανές, είναι η ανεργία, αυτό θα μπορούσε να προτάξει κανείς αλλά και αυτό είναι συνέπεια πάρα πολλών παραγόντων.»
«Υπάρχει ένα έλλειμμα παρουσίας της πραγματικής Ευρώπης στην Ελλάδα.» 

Τα παραπάνω μεταξύ άλλων τόνισε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού σε τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΡΙΤ που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο στην πρώτη συνεδρίασή του κατά τη νέα Κοινοβουλευτική Περίοδο. 

Ο κ. Γραμματικάκης παρομοίασε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως πύργο της Βαβέλ. Ο ίδιος έχει μια ιδιαιτερότητα γιατί έρχεται από το πολύ επιτυχημένο ιδρυτικό Συνέδριο που είχε κάνει το ΠΟΤΑΜΙ. Εκεί συζητήθηκαν και τα ευρωπαϊκά θέματα και χάρηκε πραγματικά γιατί είδε ότι το σημερινό Κοινοβούλιο πράγματι βρίσκεται σε ένα μεταίχμιο. Αντιλαμβάνεται, αυτή την αίσθηση απέκτησε, ότι τα προβλήματα είναι μεγάλα, η πίεση των λαών πολύ μεγάλη και σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένη και τουλάχιστον στα λόγια έδωσε την εντύπωση ότι προετοιμάζει κάποιες θετικές αλλαγές. Όλοι ελπίζουν ότι αυτές θα γίνουν πράξη. 

Η αίσθησή μου πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής «από την πρώτη μέρα του Ευρωκοινοβουλίου ήταν ότι βρισκόμαστε όλοι οι λαοί της Ευρώπης σε ένα «μεταίχμιο». Κατ’ αρχήν είναι συγκλονιστικό, για να αρχίσω από κάτι θετικό, να βλέπεις 28 έθνη της Ευρώπης ομονοούντα μέσα σε μια μεγάλη αίθουσα. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ιστορικό γεγονός και δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε, το ξέρουν όλοι οι συνάδελφοι ότι η συνεισφορά της Ευρώπης στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια ήταν ουσιαστική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου