19 Ιουλίου 2014

Η καχυποψία των Ελλήνων. Έρευνα Πανεπιστημίων

Tην ελληνική κρίση μας τη «δημιούργησαν», την 11η Σεπτεμβρίου την προσχεδίασαν και την προσελήνωση του Αρμστρονγκ την είχαν σκηνοθετήσει! Οι αστικοί μύθοι ζουν μέρες δόξας, όπως αποδεικνύει, σύμφωνα με την "Καθημερινή", πρόσφατη έρευνα σε τυχαίο δείγμα 1.045 ατόμων που εκπόνησαν τρία Πανεπιστήμια*.

Βαθιά πεπεισμένοι, λοιπόν, εμφανίζονται οι συμπολίτες μας σε ποσοστό 75,25% ότι η κρίση της ελληνικής οικονομίας ήταν προσχεδιασμένη από διάφορα εξωθεσμικά κέντρα, 68,66% υποστηρίζει ότι το φάρμακο ενάντια στον καρκίνο έχει βρεθεί αλλά δεν δίνεται σε ευρεία κυκλοφορία, 58,74% ισχυρίζεται ότι η επίθεση στους δίδυμους πύργους ήταν αποτέλεσμα καλά οργανωμένου σχεδίου των ΗΠΑ για να επιβάλουν την εξωτερική τους πολιτική. Και η «δαιμονοποίηση» των ΗΠΑ καλά κρατεί, με το 27% των ερωτώμενων να πιστεύουν ακόμη και ότι ο Νιλς Αρμστρονγκ δεν πάτησε ποτέ στη Σελήνη το 1969 και η προσελήνωση είχε σκηνοθετηθεί σε ερημική τοποθεσία!


Η καχυποψία επεκτείνεται και στην εγχώρια πολιτική, με το 60,86% των συμμετεχόντων στην έρευνα να πιστεύουν στην εβραϊκή καταγωγή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη! Οι πολιτικοί, εν προκειμένω, φαίνεται να χαίρουν της μικρότερης εκτίμησης και βρίσκονται στην τελευταία θέση με διαφορά, πίσω ακόμη και από τους παραδοσιακούς «εχθρούς», τους Τούρκους, Αμερικανούς και Εβραίους! Στον αντίποδα των πολιτικών η Εκκλησία κερδίζει την πρώτη θέση στην κατάταξη.

«Η καχυποψία συνδέεται με άλλα δύο δημοσκοπικά ευρήματα: τη χαμηλότατη κοινωνική εμπιστοσύνη αλλά και την έλλειψη παιδείας», συμπληρώνει ο δρ Ντίνας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Δεδομένου, μάλιστα, ότι οι περισσότεροι ερωτηθέντες τείνουν στη συνωμοσιολογία και την ατομικιστική συμπεριφορά, επιρρίπτοντας ευθύνες για την κρίση σε εξωτερικούς παράγοντες, δηλώνουν ελάχιστα διατεθειμένοι να συνεισφέρουν στη διάσωση της χώρας.

Το εν λόγω κλίμα οδηγεί μοιραία σε «πισωγύρισμα» νοοτροπιών. «H οικονομική κρίση φαίνεται ότι επιδεινώνει φαινόμενα ανορθολογικής πολιτικής σκέψης», σχολιάζει ο δρ Γιώργος Αντωνίου από το Διεθνές Πανεπιστήμιο. «Ετσι, παρατηρούμε μια αναζωπύρωση του αντισημιτισμού στις πολύ νεαρές ηλικίες». Σε ένα πιθανό σενάριο, όπου οι ερωτώμενοι καλούνταν να επιλέξουν μεταξύ τριών ξένων επενδυτών, το εβραϊκό κεφάλαιο τοποθετήθηκε στην τελευταία θέση. 

Αντίστοιχα, σε ερώτηση για την εθνική ταυτότητα Ελλήνων με άλλο δόγμα (μουσουλμάνους, Εβραίους και καθολικούς), η πλειονότητα των ατόμων ισχυρίζονται ότι η θρησκευτική ταυτότητα υπερισχύει της εθνικής. Ο σημερινός αντισημιτισμός, που κυμαίνεται στο 70% προσδίδοντας μια θλιβερή ευρωπαϊκή «πρωτιά» στη χώρα μαςσύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν συνδέεται πλέον με τη βιβλική παράδοση, αλλά είναι περισσότερο πολιτικής φύσεως και ανατροφοδοτείται τόσο από την επικαιρότητα (Γάζα) όσο και από τα κατά καιρούς σενάρια συνωμοσίας, που θέλουν το εβραϊκό στοιχείο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

* Την 
έρευνα εκπόνησαν από τις 23 έως τις 27 Ιουνίου 2014 σε τυχαίο δείγμα 1.045 ατόμων ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Λεόν Σαλτιέλ) υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Γιάννη Κωνσταντινίδη της Μονάδας Ερευνών του ΠΑ.ΜΑΚ., το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας (Γιώργος Αντωνίου) και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Σπύρος Κοσμίδης, Ηλίας Ντίνας) και παρουσίασαν πριν από λίγες μέρες στο Βερολίνο σε συνέδριο που οργανώθηκε από το Κέντρο για τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη.

Πηγή: 
www.kathimerini.gr 18.07.2014
Ολόκληρο το άρθρο της Ιωάννας Φωτιάδη στο:
Ελληνες, καχύποπτοι, φτιάχνουν νέους «μύθους» 
http://www.kathimerini.gr/776648/article/epikairothta/ellada/ellhnes-kaxypoptoi-ftiaxnoyn-neoys-my8oys

Σημείωση Blog: Τα αποτελέσματα  της έρευνας φαίνονται τόσο υπερβολικά, σε σημείο που θα μπορούσαν εύκολα να αμφισβητηθούν. Καλό θα ήταν η έρευνα να επαναληφθεί σε πιο ήρεμους πολιτικά καιρούς.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου