16 Ιουλίου 2014

Συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης σε συμπλοκή στο Μοναστηράκι

Συνελήφθη, το μεσημέρι της Τετάρτης στο Μοναστηράκι, ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης, ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», μετά από ένοπλη συμπλοκή που προκάλεσε με αστυνομικούς, κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά ο ίδιος και ελαφρά ένας αστυνομικός και δύο τουρίστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι, ο Νίκος Μαζιώτης μπήκε σε κατάστημα ειδών κάμπινγκ, στη διασταύρωση των οδών Ερμού και Αθηνάς, για να αγοράσει σακίδιo. Η υπάλληλος του καταστήματος διαπίστωσε ότι οπλοφορούσε και μόλις ο Μαζιώτης βγήκε απο το μαγαζί, η υπάλληλος ειδοποίησε την Αστυνομία για τον "ύποπτο ένοπλο". Αμέσως οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έσπευσαν επι τόπου και εντόπισαν τον Μαζιώτη, ο οποίος μόλις κατάλαβε ότι είχε γίνει αντιληπτός, άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών, μέσα στη μέση του δρόμου, ο οποίος ήταν γεμάτος κόσμο την ώρα εκείνη. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά. Ο Μαζιώτης μπήκε σε ταξί προσπαθώντας να διαφύγει, όμως το ταξί ακινητοποιήθηκε και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Μαζιώτη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με τραύματα στον δεξί ώμο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκαν επίσης, ένας αστυνομικός στον μηρό ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "401", καθώς και δύο διερχόμενοι τουρίστες, ένας Αυστραλός που νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό και τραυματίστηκε από εξοστρακισμό στο δεξί πόδι και ένας Γερμανός που αρνήθηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και επέλεξε να συνεχίσει τις διακοπές του στο κρουαζιερόπλοιο.

Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο του 2010 ο Νίκος Μαζιώτης, η Παναγιώτα Ρούπα (σύντροφος του Μαζιώτη) και τέσσερα ακόμη άτομα είχαν συλληφθεί από την αστυνομία, ως ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας". Οι Μαζιώτης και Ρούπα αφέθηκαν ελεύθεροι από τη φυλακή μετά τη συμπλήρωση του 18μήνου της υποχρεωτικής τους κράτησης, τον Οκτώβριο του 2011 με περιοριστικούς όρους, για να χαθούν τα ίχνη τους περί τα μέσα Ιουνίου του 2012. Στα τέλη Ιανουαρίου 2014 οι Ν. Μαζιώτης, Χ. Ξηρός και Π. Ρούπα είχαν επικηρυχτεί έναντι σημαντικού χρηματικού ποσού.

Στη φωτογραφία: Η στιγμή της σύλληψης του καταζητούμενου για υποθέσεις τρομοκρατίας Νίκου Μαζιώτη, τραυματισμένου ύστερα από συμπλοκή με ανταλλαγή πυροβολισμών στο κέντρο της Αθήνας ( Πηγή: INTIME NEWS)

Πηγές: Με πληροφορίες από tovima.gr, kathimerini.gr και ethnos.gr 16.07.2014
Περισσότερα στα: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=615995
http://www.kathimerini.gr/776416/article/epikairothta/ellada/to-xroniko-ths-syllhyhs-maziwth-sto-monasthraki
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64037631






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου