23 Ιουλίου 2014

Γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα

Στη Ζάτουνα*, που ο μεγάλος συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης έζησε εξόριστος κατά την περίοδο της δικτατορίας, θα πραγματοποιηθεί μια επετειακή συναυλία για τα 89 του χρόνια, την Τρίτη στις 29 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, τη συμβολική επιστροφή του Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα σηματοδοτεί η μεγάλη συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», την Τρίτη 29 Ιουλίου 2014, επέτειο γενεθλίων του Μίκη Θεοδωράκη. 

Θα ακουστούν τραγούδια που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης κατά την εξορία του στη Ζάτουνα, καθώς και άλλα γνωστά τραγούδια του μεγάλου δημιουργού.

Τα περισσότερα τραγούδια της Ζάτουνας (Αύγουστος 1968 – Οκτώβριος 1969) περιλαμβάνονται σε 11 συλλογές με την ονομασία «Αρκαδίες» και είναι από τους σημαντικότερους κύκλους τραγουδιών στην εργογραφία του συνθέτη.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι τραγουδιστές:
Λάκης Χαλκιάς, Μπάμπης Τσέρτος, Νάντια Καραγιάννη, Κώστας Πατσιάς, Μπέττυ Χαρλαύτη, Νίκος Καραγιάννης.

Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ. στην πλατεία μπροστά στο μουσείο «Μίκης Θεοδωράκης».

Την συναυλία -που προσφέρεται δωρεάν από τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τους καλλιτέχνες- στηρίζουν το Μουσείο «Μίκης Θεοδωράκης» Ζάτουνας, ο Δήμος Γορτυνίας και τοπικές επιχειρήσεις.

Πηγή: www.mikistheodorakisorchestra.gr
Περισσότερα στο:
http://www.mikistheodorakisorchestra.gr/2014/index.php/el/home/111-programma-sunaulion/programma-sunaulion/851-zatouna-2014

Ζάτουνα: Πολύ κοντά στη Δημητσάνα Αρκαδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου