29 Ιουλίου 2014

Το μεγαλύτερο Catamaran που κινείται με ηλιακή ενέργεια στην Ελλάδα

 Eντυπωσιάζει το μεγαλύτερο Catamaran στον κόσμο, που κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια. Το MS Turanor PlanetSolar, του Πανεπιστημίου της Γενεύης, έφτασε στην Ελλάδα στο πλαίσιο της αρχαιολογικής αποστολής TerraSubmersa, που αφορά την εξερεύνηση και τοπογραφική αποτύπωση προϊστορικού οικισμού, στην θαλάσσια περιοχή του Αργολικού κόλπου, στην Κοιλάδα της Αργολίδας. 

το Catamaran περνώντας τον Ισθμό

Το εντυπωσιακό καταμαράν έφθασε την Πέμπτη το μεσημέρι στο λιμάνι της Κορίνθου όπου παρέμεινε δεμένο στο λιμάνι έως την Δευτέρα. Στη συνέχεια από την Κόρινθο περνώντας τον Ισθμό, το καταμαράν θα κατευθυνθεί προς την Εύβοια και θα δέσει στην Ερέτρια, όπου την 1η Αυγούστου 2014, θα εορταστεί η ημέρα εθνικής εορτής της Ελβετίας. Επόμενος σταθμός του θα είναι η Μαρίνα Ζέας όπου θα παραμείνει μέχρι τις 6 Αυγούστου ενώ στις 4 Αυγούστου το πρωί, θα διεξαχθεί στο σκάφος, επίσημη συνέντευξη στην οποία θα παρατεθούν όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με την Αρχαιολογική αποστολή TerraSubmersa, η οποία θα λάβει χώρα στην Αργολίδα, από τις 6 έως και 22 Αυγούστου 2014. 


Συγκεκριμένα, στη θαλάσσια περιοχή του Αργολικού κόλπου, στην Κοιλάδα της Αργολίδας, Ελβετοί και Έλληνες αρχαιολόγοι, θα αναζητήσουν με υποθαλάσσια εξερεύνηση, ίχνη ανθρώπινης δραστηριότητας σε μία περιοχή που ενδέχεται να είναι ένας από τους αρχαιότερους οικισμούς στον ευρωπαϊκό χώρο.

Πηγές: www.skai.gr, www.kathimerini.gr, korinthostv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου