22 Ιουλίου 2014

Το σχέδιο για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Με βασικό στόχο την οικονομική ενίσχυση όσων ζουν σε ακραίες συνθήκες φτώχειας, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει, από την 1η Σεπτεμβρίου, η πιλοτική εφαρμογή του "ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος", η οποία θα είναι διάρκειας 6 μηνών. Προβλέπεται κατ' αρχήν να υλοποιηθεί σε 13 δήμους της χώρας, έναν δήμο ανά περιφέρεια.

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα χορηγηθεί με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Η οικονομική ενίσχυση θα είναι 200 ευρώ το μήνα για ένα άτομο που έχει ετήσιο εισόδημα έως 2.400 ευρώ, και θα φτάνει στα 400 ευρώ το μήνα για 4μελή οικογένεια με 2 ανήλικα παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 4.800 ευρώ.

Πέραν του ετήσιου εισοδήματός τους, οι δικαιούχοι θα επιλέγονται με βάση και την ακίνητη περιουσία τους. Για τον άγαμο το όριο της συνολικής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων αναμένεται να είναι 90-100 χιλ ευρώ, ποσό που θα αυξάνεται για το ζευγάρι και τα παιδιά.

"Μέχρι τέλους του μήνα θα παρουσιάσουμε για πρώτη φορά την υπουργική απόφαση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Επιτέλους εκσυγχρονίζουμε και στην Ελλάδα το δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ό,τι γίνεται δηλαδή στις πιο προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Γι' αυτό πιστεύω ότι η αλλαγή αυτή είναι η μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση της χώρας μας" δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου