19 Ιουλίου 2014

Προσπάθειες μη διαλεύκανσης της κατάρριψης του μαλαισιανού αεροσκάφους

Αφηρημένες ...Σκέψεις

Όλες οι εμπλεκόμενες και μη πλευρές σε δηλώσεις τους τονίζουν την ανάγκη διεξαγωγής έρευνας ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια που προκάλεσαν την κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία. Το οφείλουν στα 300 περίπου θύματα και τις οικογένειές τους. 

Την ίδια στιγμή όμως, όλες οι αντιμαχόμενες πλευρές 
εντάσσουν τις δηλώσεις τους στο πλαίσιο της στρατηγικής που μέχρι τώρα ακολουθούν στην εμπόλεμη περιοχή, εμμένοντας στην ορθότητα των παγίων θέσεων και της πολιτικής τους, με αποτέλεσμα μάλλον τη συσκότιση παρά τη διαλεύκανση του τραγικού γεγονότος.
 
"Φταίνε οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές, αυτοί το κατέρριψαν..., φταίνε και οι Ρώσοι που τους υποκινούν και εξοπλίζουν" αναφέρει η μια πλευρά και προειδοποιεί με σκληρές κυρώσεις την άλλη. "Φταίει η ουκρανική κυβέρνηση, τα στρατεύματά της το κατέρριψαν..., φταίνε και οι ΗΠΑ και η Ευρώπη που τη στηρίζουν" τονίζει η άλλη πλευρά, επιστρέφοντας τις κατηγορίες.

Φυσικά, όσον αφορά την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ουσιαστική τοποθέτηση  πάνω στο θέμα απλά δεν υπάρχει.

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου από "Τα Νέα"

Αλλά και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υπογραμμίζει "την ανάγκη όλες οι πλευρές να επιτρέψουν την άμεση πρόσβαση των ερευνητών στην περιοχή που κατέπεσε το αεροπλάνο ώστε να διευκρινιστούν τα αίτια του συμβάντος αυτού".

Μα, και τα δυο αντίπαλα στρατόπεδα έχουν ήδη βγάλει τα πορίσματά τους, έχουν ήδη δικαιώσει την πολιτική τους καταδικάζοντας συγχρόνως εκείνη της αντίπαλης πλευράς. Και φυσικά ζητούν έρευνα, που τα  
συμπεράσματά της να είναι σύμφωνα με τα δικά τους, εκείνα που ήδη έχουν βγάλει... 

Τι και αν 
χάθηκαν άδικα τριακόσιοι περίπου άνθρωποι (στην πλειοψηφία τους Ολλανδοί), το πολιτικό παιχνίδι συνεχίζεται στο ίδιο μοτίβο... και η ένταση κλιμακώνεται επικίνδυνα. 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου