13 Αυγούστου 2016

Rio 2016: Ελλάδα - Βραζιλία 9-4 στο πόλο

Καταπληκτική εμφάνιση της εθνικής μας ομάδας πόλο απέναντι στη Βραζιλία και με εμφατική νίκη 9-4 (πρώτη ήττα για την οικοδέσποινα) η ελληνική ομάδα εξασφαλίζει την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά.

Η Βραζιλία μπήκε με ενθουσιασμό από τη νίκη επί της Σερβίας και την παρουσία του κόσμου, όμως η εθνική μας ήταν πολύ ψύχραιμη στο ξεκίνημα, με καθαρό μυαλό, καλή κυκλοφορία και σφιχτή άμυνα. Αποτέλεσμα πρώτου 8λέπτου 3-1. Ίδια εικόνα και στην δεύτερη περίοδο στην οποία προηγηθήκαμε 4-1, για να δεχτούμε στη συνέχεια γκολ. Αποτέλεσμα δεύτερου 8λέπτου 4-2. Στο τρίτο 8λεπτο προηγηθήκαμε 6-2 και 7-3 για να μπούμε στην τελική ευθεία του ματς με μια διαφορά τριών τερμάτων. Ένα ακόμη γκολ του Δερβίση και ένα εύστοχο πέναλτυ του Φουντούλη στο τελευταίο 8λεπτο μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία την αναμέτρηση για να πανηγυρίσει η εθνική μας μια τεράστια νίκη στο τουρνουά με 9-4 απογοήτευοντας τους Βραζιλιάνους. 

Τα γκολ της εθνικής σημείωσαν: Φουντούλης 2, Γούνας 2, Δερβίσης 2, Δελακάς, Αφρουδάκης, Γεννηδουνιάς. Τα 8λεπτα Ελλάδα-Βραζιλία: 3-1, 1-1 (4-2), 3-2 (7-4), 2-0 (9-4).


Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Φουντούλης (φουνταριστός), 1-1 Βρλιτς (φουνταριστός), 2-1 Αφρουδάκης (περιφέρεια), 3-1 Γούνας (περιφέρεια), 4-1 Γεννηδουνιάς (π.π.), 4-2 Ντα Κόστα Ε Σίλβα (περιφέρεια), 5-2 Δερβίσης (π.π.), 6-2 Δελακάς (περιφέρεια), 6-3 Περόνε (περιφέρεια), 7-3 Γούνας (π.π.), 7-4 Ντα Κόστα Ε Σίλβα (περιφέρεια), 8-4 Δερβίσης (π.π.), 9-4 Φουντούλης (πέναλτι). 

Στην βαθμολογία η Ελλάδα έχει 6 βαθμούς και υπερτερεί πλέον στην ισοβαθμία με την Βραζιλία, η Ουγγαρία έχει 5, ενώ με ματς λιγότερο, Αυστραλία 3 και Σερβία 2. 

Στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου αντιμετωπίζουμε την Αυστραλία την Κυριακή στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο και με νίκη μας εξασφαλίζουμε την πρωτιά στον όμιλο. Όμως η πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θα κριθεί στον προημιτελικό της Τρίτης.

Πηγές: Με στοχεία από cnn.gr και sports.in.gr






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Έχασε δυστυχώς, σήμερα Τρίτη, η εθνική μας ομάδα πόλο από την αντίστοιχη της Ιταλίας με 9-5 και έτσι αποκλείστηκε από τη φάση των ημιτελικών στους Ολυμπιακούς του Ριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή