28 Αυγούστου 2016

H Συνέντευξη Τσίπρα στη Realnews και η αντίδραση της ΝΔ

"Απαιτούμε μέτρα για το χρέος! ...και μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018". Δεν είναι μόνο ο τίτλος της Realnews στη συνέντευξη του πρωθυπουργού που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα, είναι και το μήνυμα που προσπαθεί να στείλει ο Αλέξης Τσίπρας προς τους δανειστές. 

«Δεν διεκδικούμε απλά, απαιτούμε και αναμένουμε εκ μέρους της συμφωνίας που υλοποιούμε, τα συγκεκριμένα μέτρα που θα καθιστούν το χρέος βιώσιμο. Αυτό προφανώς θα έχει ως συνακόλουθο τη μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018, γεγονός που ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για την ανάκαμψη της οικονομίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Σε ό,τι αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο πρωθυπουργός διαμηνύει πως η Ελλάδα δεν παραιτείται σε καμία περίπτωση από τη διεκδίκηση των επαναρθόσεων, που τις χαρακτηρίζει θέμα τιμής για τη χώρα.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι βρίσκεται στη δικαιοσύνη και τονίζει: «Εμείς δεν κινούμαστε υπόγεια. Κάνουμε πολιτική ανοιχτά και δημόσια, χωρίς να φοβόμαστε ούτε τις συγκλίσεις, ούτε τις αντιπαραθέσεις».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επιτίθεται στη ΝΔ και στον πρόεδρο της, αναφέροντας πως «έχουν εγκλωβιστεί και τώρα είναι αναγκασμένοι να γίνονται γραφικοί ζητώντας εκλογές μέχρι το 2019» για να συμπληρώσει «ως τότε δηλαδή που θα γίνει δεκτό το αίτημα τους».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία πριν καν δημοσιευτεί η συνέντευξη, περνά στην αντεπίθεση τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι ο κ. Τσίπρας είναι «ο πλέον αναξιόπιστος και ανίκανος πρωθυπουργός που πέρασε από τη χώρα».

Συγκεκριμένα από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

​«Είναι φανερό πλέον ότι ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι οι Έλληνες έχουν απωλέσει τη συλλογική τους μνήμη. Με αυτά που λέει στη συνέντευξή του μοιάζει να μην ζει στη χώρα μας. 
Προσπαθεί να ξεχάσει την υπερφορολόγηση που επέβαλε στην μεσαία τάξη και τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους που τους έκοψε το ΕΚΑΣ, τους επαγγελματίες που πρακτικά δημεύει τις δουλειές τους, τους νέους που εξαπάτησε ωμά, τους ανέργους που σβήνει τις ελπίδες τους.
Στην πραγματικότητα ομολογεί ότι δεν έχει κανένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, δεν κάνει τίποτε που να δίνει ρεαλιστική ελπίδα στους Έλληνες.
Εκείνος προσπαθεί να ξεχάσει. Οι Έλληνες, όμως, δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ ότι είναι ο πιο αναξιόπιστος και ανίκανος πρωθυπουργός που πέρασε από τη χώρα, την οποία οδηγεί στη φτωχοποίηση και στο περιθώριο. 
Οτιδήποτε υπόσχεται δεν έχει πλέον καμία αξία, καμία φερεγγυότητα. Το μόνο που κάνει πια είναι να διαχειρίζεται τις αντιπαραθέσεις των Υπουργών του και τις αντιφάσεις των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και όλοι μαζί οδηγούν την Ελλάδα σε έναν διαρκή κατήφορο. 
Γαντζωμένος στην εξουσία, το μόνο που σταθερά υλοποιεί, είναι το σχέδιο ελέγχου όλων των θεσμών και ιδιαίτερα τον έλεγχο των Μ.Μ.Ε. Θέλει να φιμώσει τη φωνή της κοινωνίας και την αντιπολίτευση. Δεν πρόκειται να τα καταφέρει, όμως, γιατί είναι πολύ βαθιά απαξιωμένος από τον ελληνικό λαό.
Θα συστήναμε τέλος στον κ. Τσίπρα να αποφεύγει τις μακροσκελείς συνεντεύξεις. Γιατί όσο πιο μεγάλες είναι τόσα περισσότερα ψέματα περιέχουν». 

Πηγές: real.gr, nd.gr/deltia-tipou

1 σχόλιο:

  1. Είναι τόσο αναξιόπιστος πλέον ο κ Τσίπρας που κανείς δεν δίνει σημασία σε όσα λέει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή