29 Αυγούστου 2016

Αποχώρησε ο Γ. Καλλιάνος από την Ένωση Κεντρώων

Αποχώρησε από την Ένωση Κεντρώων ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Καλλιάνος αναφέροντας μεταξύ άλλων στην επιστολή του ότι «υπήρχαν παλαιοκομματικές νοοτροπίες που φώλιαζαν και στην Ένωση Κεντρώων» καθώς και ότι απεχθάνεται να βαδίζει αντίθετα με τα «πιστεύω» του «όντας έμμεσος υποστηρικτής ενός Πρωθυπουργού που διέλυσε τη χώρα, ενός Πρωθυπουργού που αποδείχθηκε ότι είναι ο πλέον αναξιόπιστος». Διαβεβαιώνει δε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του «ενάντια σε μια κυβέρνηση που απογοήτευσε τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, που δεν είπε ποτέ αλήθεια στο λαό».

Συγκεκριμένα, 
ο βουλευτής Γιάννης Καλλιάνος σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του:

«Για έναν χρόνο ακριβώς, όσο κι αν πάλεψα, όσο κι αν διαφοροποιήθηκα ευθυγραμμιζόμενος πάντοτε με τις απαιτήσεις της φτωχοποιημένης μας κοινωνίας, όσο κι αν αντέδρασα για την σωστή και εύρυθμη λειτουργία του κόμματος, υπήρχαν παλαιοκομματικές νοοτροπίες που φώλιαζαν και στην Ένωση Κεντρώων, δυστυχώς...

Παραμένω δίπλα στην κοινωνία και θα αποδοκιμάζω με όλη μου τη δύναμη αυτούς που καταστρέφουν τη χώρα δίνοντας από τη μεριά μου συνεχώς συγκεκριμένες λύσεις για τα ζητήματα που αφορούν της Ελλάδα μας. Θα είμαι επίσης απέναντι σε αυτούς που έταζαν την ελπίδα και έφεραν το χάος.

Δεν συμβιβάζομαι όμως με τίποτα, οφείλω να πω μόνο την αλήθεια στους πολίτες που με εμπιστεύθηκαν και αυτή είναι ότι απεχθάνομαι να βαδίζω αντίθετα με τα "πιστεύω" μου όντας έμμεσος υποστηρικτής ενός Πρωθυπουργού που διέλυσε τη χώρα, ενός Πρωθυπουργού που αποδείχθηκε ότι είναι ο πλέον αναξιόπιστος. Ως νέος πολιτικός επιθυμώ την αλήθεια από τους πολιτικούς και την πολιτική και όχι τα "ναι μεν, αλλά", αυτό δεν οδηγεί πουθενά.

Θα συνεχίσω τον αγώνα μου με την πλειοψηφία των Ελλήνων ενάντια σε μια κυβέρνηση που απογοήτευσε τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, που δεν είπε ποτέ αλήθεια στο λαό, που διέλυσε τα όνειρα όλων μας, για να υπάρξει μια νέα και αξιόπιστη λύση που να βγάλει τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια...». 

Η δήλωση Καλλιάνου για τον ΕΝΦΙΑ που ξεχείλισε το ποτήρι

Ο Γιάννης Καλλιάνος, όπως και ο ίδιος αφήνει να φανεί στην επιστολή του, δυσανασχετούσε έντονα από το φλερτ του κόμματος του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το τελευταίο διάστημα έπαιρνε αποστάσεις από τον αρχηγό του κόμματός του, Βασίλη Λεβέντη, κάτι που φάνηκε και στην δήλωση του για τον ΕΝΦΙΑ.

Ο κ. Καλλιάνος είπε χαρακτηριστικά κάνοντας ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση: «Όσο και να προσπαθεί ο κ. Αλεξιάδης να "συγκινήσει" τους Έλληνες πολίτες με τον ΕΝΦΙΑ και τις 100 δόσεις, η χώρα έχει καταρρεύσει οικονομικά και η κοινωνία με το ζόρι στέκεται όρθια. Οι οικονομικές – φορολογικές προτάσεις της κυβέρνησης είναι κακές. Χρειάζεται επειγόντως άλλος σχεδιασμός που θα αποβλέπει στο κόψιμο των παθογενειών, στις περικοπές των μη αναγκαίων δαπανών και στην γενικευμένη ελάφρυνση των νοικοκυριών». H συγκεκριμένη δήλωση ξεχείλισε το ποτήρι με τον κ. Λεβέντη να δείχνει έντονη δυσαρέσκεια, κάτι που δρομολόγησε τις εξελίξεις.

Πηγές: Στοιχεία από naftemporiki.gr, kathimerini.gr

1 σχόλιο:

  1. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο ανεξάρτητος Βουλευτής Γιάννης Καλλιάνος τόνισε πως αφορμή για την απόφασή του να αποχωρήσει από την Ένωση Κεντρώων, αποτέλεσε αιχμηρή ανακοίνωση που εξέδωσε για τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη. Όπως είπε, στη συνέχεια του τηλεφώνησε ο πρόεδρος του κόμματος και του ανέφερε πως "αν ξαναεπιτεθείς στον Αλεξιάδη και τον ΣΥΡΙΖΑ θα σε διώξω από το κόμμα". Πηγή: capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή