31 Αυγούστου 2016

Κ. Χρυσόγονος: Όχι τηλεοπτικές άδειες σε "εγκληματικές οργανώσεις"

«Δεν είναι δυνατόν να μένει απροστάτευτο το τηλεοπτικό πεδίο απέναντι σε προσπάθειες διείσδυσης του οργανωμένου εγκλήματος στο χώρο αυτό» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Χρυσόγονος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αθήνα 9.84, αναφερόμενος στο διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Χρυσόγονος χαρακτήρισε ευτύχημα το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα έχουμε «ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία». «Οι συχνότητες είναι ένα δημόσιο αγαθό, είναι δημόσια περιουσία. Το πώς θα διανεμηθούν πρέπει να γίνεται αντικείμενο ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας. Το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η διαδικασία έστω και με καθυστέρηση 27 ετών είναι θετικό. Τώρα, το εάν γίνεται με τον σωστό τρόπο, με τον σωστό αριθμό αδειών κλπ ας περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ… Ούτως ή άλλως, εάν τυχόν εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ, η οποία βρίσκει την μία ή την άλλη πλημμέλεια, η απόφαση αυτή είναι δεδομένο ότι θα εκτελεστεί».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «χρειάζεται συμπλήρωση -οπωσδήποτε- του θεσμικού πλαισίου που διέπει το καθεστώς ιδιοκτησίας και διοίκησης των σταθμών». Όπως εξήγησε «πρέπει να συμπληρωθεί το καθεστώς αυτό με δύο κωλύματα, ένα προσωρινό και ένα οριστικό. 

Το προσωρινό κώλυμα είναι αν σου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκεκριμένα αδικήματα όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ή πολύ μεγάλα οικονομικά αδικήματα. Η ουσία είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα προσωρινό κώλυμα, σύμφωνα με το οποίο αυτός κατά του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, εάν έχει την ιδιότητα του μέλους Δ.Σ ή διευθύνοντος συμβούλου ή προέδρου, θα πρέπει να απέχει από την άσκηση των καθηκόντων αυτών μέχρι να διευκρινιστεί το θέμα με αθώωση ή καταδίκη. 

Το οριστικό κώλυμα, ότι εάν καταδικαστείς αμετάκλητα, μετά όχι μόνο εκπίπτεις από τις ιδιότητες αυτές, αλλά πρέπει να πουλήσεις τις μετοχές σου -εάν έχεις-, διότι δεν είναι δυνατόν να μείνει απροστάτευτο το τηλεοπτικό πεδίο και ο δημόσιος βίος της χώρας απέναντι σε τυχόν προσπάθειες διείσδυσης του οργανωμένου εγκλήματος στο χώρο αυτό». 

Πηγή: athina984.gr 

Σχετικές αναρτήσεις:
ΕΣΗΕΑ: Κακοστημένο ριάλιτι οι άδειες
Το σόου του κ. Ν. Παππά για την αδειοδότηση των καναλιών
Περί της παρανομίας και του κινδύνου γελοιοποιήσεως της αδειοδοτικής διαδικασίας για τα κανάλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου