27 Αυγούστου 2016

Ακριβά δώρα στους Ρώσους Ολυμπιονίκες. Σύλληψη της Ολυμπιακής ομάδας στη Ζιμπάμπουε!

 "Αξία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη" είχε πει κάποτε ο Pierre de Coubertin, ο Γάλλος αναβιωτής των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Δυστυχώς δεν φαίνεται να ισχύει στις μέρες μας...

Δυό άκρως αντίθετες εικόνες, από δυο διαφορετικά σημεία του πλανήτη, σχετικά με τη συμπεριφορά της πολιτείας απέναντι στους αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο: Στη Ρωσία, επιβράβευση και πλούσια δώρα στους αθλητές που διακρίθηκαν. Στη Ζιμπάμπουε, διαταγή για σύλληψη των αθλητών της Ολυμπιακής ομάδας της χώρας επειδή δεν κατάφεραν να κατακτήσουν κάποιο μετάλλιο. Ειδικότερα:

Στη Ρωσία*:

Τους Ρώσους Ολυμπιονίκες που κατέκτησαν 19 χρυσά, 18 αργυρά και 19 χάλκινα μετάλλια στους Αγώνες στο Ρίο βράβευσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Σε μία όμορφη τελετή στο Κρεμλίνο, οι αθλητές δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του Ρώσου Προέδρου, ο οποίος τους απένειμε το μετάλλιο του «Τάγματος της Τιμής».

«Ειλικρινά θέλω να συγχαρώ την ρωσική ομάδα για την επίδοση στους Ολυμπιακούς και θέλω να σας ευχαριστήσω καθώς, αν και περάσατε μία πολύ δύσκολη δοκιμασία, δείξατε την αντοχή σας και επιβεβαιώσατε την ισχυρή θέση της Ρωσίας στον κόσμο του αθλητισμού» είπε ο Ρώσος πρόεδρος
Ο Πούτιν, λάτρης των σπορ και της αθλητικής ζωής, συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους Ρώσους Ολυμπιονίκες, τους κέρασε σαμπάνια, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τους έκανε και ένα αρκετά ακριβό δώρο. Διεθνή ΜΜΕ σημειώνουν ότι οι Ολυμπιονίκες έφυγαν από το Κρεμλίνο έχοντας στα χέρια τους το κλειδί μιας λευκής BMW X6!. 

Στη Ζιμπάμπουε**: 

Ο Πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε (φωτογραφία αριστερά), διέταξε τη σύλληψη όλης της Ολυμπιακής ομάδας της χώρας (31 αθλητές), επειδή δεν κατέκτησε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

«Σπαταλήσαμε τα χρήματα του κράτους σε αυτά τα ποντίκια, που αποκαλούμε αθλητές. Αν δεν είσαι έτοιμος να θυσιάσεις τα πάντα για να κερδίσεις χάλκινα μετάλλια ή έστω τέταρτες και πέμπτες θέσεις, όπως οι γείτονές μας στην Μποτσουάνα, τότε γιατί σπαταλάς τα χρήματά μας;», τόνισε σχετικά σε δήλωσή του και συμπλήρωσε:
«Αν χρειαζόμασταν ανθρώπους να πάνε στη Βραζιλία για να τραγουδήσουν τον εθνικό μας ύμνο και να κρατήσουν τη σημαία, τότε καλύτερα να στέλναμε μερικά ωραία κορίτσια και αγόρια από το πανεπιστήμιο για να μας εκπροσωπήσουν». 


«Αυτή η κατάσταση θυμίζει έναν ανίκανο άνδρα, που είναι παντρεμένος με πέντε γυναίκες: ποιο είναι το νόημα; Θα κάνω τα πάντα για να μοιραστούν το κόστος της προετοιμασίας τους και να πληρώσουν πίσω στην κυβέρνηση όλα τα χρήματα, ακόμα και αν χρειαστεί να περάσουν δέκα χρόνια. Τελικά, αποδείχθηκε πως πήραν ένα δάνειο για να κάνουν διακοπές στη Βραζιλία, οι άχρηστοι» ανέφερε.

Πάντως η κυβέρνηση της  Ζιμπάμπουε προσπάθησε να διαψεύσει όλα αυτά, τονίζοντας ότι απλά τα ανέφεραν ΜΜΕ της Νιγηρίας.

Πηγές:
* www.cnn.gr
** www.iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου