25 Αυγούστου 2016

Αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης από τον χειριστή του ταχύπλοου στο δυστύχημα της Αίγινας

Αυτός αφαίρεσε τέσσερις ζωές και εκείνοι του αφαίρεσαν την άδεια οδήγησης του ταχύπλοου!

Στην αφαίρεση της άδειας οδήγησης του Θρασύβουλου Λυκουρέζου, ο οποίος κατηγορείται για το τραγικό ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής*. Ο κατηγορούμενος κατείχε την άδεια οδήγησης του χειριστή ταχύπλοου από τον Μάρτιο του 2014.

Η απόφαση της Περιφέρειας ελήφθη έπειτα από δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, αναφορικά με τις διαδικασίες ιατρικής εξέτασης οδηγών «εξ’ αποστάσεως», καθώς και με την αμφισβητούμενη ικανότητα να κατέχει άδεια οδήγησης ο κ. Λυκουρέζος

Η Περιφέρεια ως αποτέλεσμα, κατήγγειλε τη σύμβαση με τον ιατρό Μάρκο Αντωνίου, μετά από τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ότι δεν απαιτείται η προσέλευσή των ενδιαφερόμενων να ανανεώσουν άδεια οδήγησης στο ιατρείο του, καθώς αρκεί η προσκόμιση δικαιολογητικών από τρίτο πρόσωπο.

Εν τω μεταξύ τα αναπάντητα για την τραγική υπόθεση ερωτήματα πληθαίνουν:

Ερώτηση για «τα αναπάντητα ερωτήματα, που αφορούν την αντίδραση και τη λειτουργία των αρμόδιων Υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας τους στην τραγωδία της Αίγινας» κατέθεσε ο υπεύθυνος Τομέα Ναυτιλίας της Ν.Δ., βουλευτής Ευβοίας, Σίμος Κεδίκογλου μαζί με 32 ακόμα βουλευτές. Οι βουλευτές της Ν.Δ. κάνουν λόγο για «τρίωρη ακατανόητη απουσία» του Λιμενικού Σώματος σε ό, τι αφορά τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη και τη διασφάλιση των καταθέσεων των αυτοπτών μαρτύρων.

Εξώδικο Κούγια στον αρχηγό του Λιμενικού**. Νέα ερωτήματα, για τον τυχόν ρόλο στο τραγικό ναυτικό ατύχημα της Αίγινας της θαλαμηγού EL Duende -ομώνυμης του ταχύπλοου που σκόρπισε τον θάνατο- και η οποία βρισκόταν στον ίδιο θαλάσσιο χώρο, θέτει ο δικηγόρος των θυμάτων Αλέξης Κούγιας στο εξώδικο που απέστειλε προς τον αρχηγό του Λιμενικού.

Στο εξώδικο του κ. Κούγια, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «όπως σας είναι γνωστό, ένα θαλαμηγό σκάφος με την ονομασία ΝΤΟΥΕΝΤΕ, δηλαδή ίδιου ονόματος με το σκάφος που προκάλεσε τη θαλάσσια τραγωδία στο θαλάσσιο πέρασμα μεταξύ της νήσου Μονής και της νήσου Αίγινας στις 16.8.2016 και περί ώρα 12.30, έχει άμεση σχέση με τα όσα ακολούθησαν το συγκεκριμένο τραγικό ναυάγιο και συγκεκριμένα τη διαφυγή τόσο του δράστη, ο οποίος οδηγούσε το σκάφος που προκάλεσε τον όλεθρο και σήμερα εμφανίζεται να είναι ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος, όσο και τη διαφυγή των λοιπών επιβαινόντων, οι οποίοι αρχικά αντί να βοηθήσουν τα τραγικά θύματα και ακολούθως να εμφανιστούν στο λιμεναρχείο Αίγινας, εξαφανίστηκαν...». 

1 σχόλιο:

  1. Τελικά προφυλακιστέος κρίθηκε ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα, στις 16 Αυγούστου, έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά. Την περασμενη Παρασκευή ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο του κατ' οίκον περιορισμό, έπειτα από τη διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακρίτριας. Από kathimerini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή