19 Αυγούστου 2016

Η ιδεολογία του ταχύπλοου

"Είναι δυνατόν να γίνει δυστύχημα με 4 νεκρούς και δεν ξέρω πόσους σοβαρά τραυματισμένους έξω από την Αίγινα; Τις πταίει; Πάνω απ’ όλα φταίει η επιθετικότητα της συμπεριφοράς μας που την έχουμε αναγάγει σε ιδεολογία.
Η ιδεολογία του ταχύπλοου" αναφέρει σε άρθρο του στην Καθημερινή ο Τακής Θεοδωρόπουλος.

Ένα απόσπασμα από το ίδιο άρθρο στη συνέχεια:

"...Στις μέσες ψυχικές θερμοκρασίες όλοι είμαστε περίπου ίσοι. Ο πραγματικός μας χαρακτήρας όμως κρίνεται στις ακραίες, όταν πενθούμε ή όταν διασκεδάζουμε. Δεν ξέρω πότε η διασκέδασή μας απέκτησε αυτόν τον επιθετικό χαρακτήρα που έχει σήμερα. Ισως στα χρόνια που το χρήμα άρχισε να ρέει χωρίς αιδώ. Το πάρτι δεν έχει επιτυχία αν δεν ξεσηκώσεις και τους περιοίκους, ο σκύλος σου δεν είναι καλός επαγγελματίας αν δεν γαυγίζει όλη νύχτα, τι να τις κάνεις τις παραλίες αν δεν αφήσεις τη γλυκιά οσμή του πετρελαίου και δεν ξεσηκώσεις κύματα κι αφρούς. Η οικονομική αυτοπεποίθηση εξέλιπε μαζί με την κρίση, όμως μας κληροδότησε τα αντανακλαστικά της, σαν νευρικούς σπασμούς που ταλαιπωρούν το εξαντλημένο σώμα. Δεν διασκεδάζουμε για τον εαυτό μας. Διασκεδάζουμε εναντίον των γύρω. Αν δεν ενοχλήσεις, δεν ευχαριστιέσαι τη ζωή"...

"Είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια όλη η συζήτηση γύρω από τα σκάφη, ταχύπλοα ή μη, αφορά στη φορολόγησή τους; Ενδιαφέρθηκε ποτέ κανείς να βάλει μια τάξη στην κυκλοφορία τους; Oχι. Γιατί; Μα γιατί η αταξία θεωρείται φυσιολογική"...

"Είναι δυνατόν να γίνει δυστύχημα με 4 νεκρούς και δεν ξέρω πόσους σοβαρά τραυματισμένους έξω από την Αίγινα; Ελάτε τώρα. Πού ζείτε. Εδώ που τα λέμε και άργησε να γίνει. Πόσα γίνονται καθημερινά; Τις πταίει; Φταίει που η Ελλάδα περιβρέχεται από θάλασσα, φταίει η ανεμελιά του καλοκαιριού, η ώρα η κακιά. Πάνω απ’ όλα όμως φταίει η επιθετικότητα της συμπεριφοράς μας που την έχουμε αναγάγει σε ιδεολογία. Η ιδεολογία του ταχύπλοου".

"Η ελληνική κοινωνία έχει χάσει τη σεμνότητά της, με τη σημασία του αλληλοσεβασμού. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι χρειάζεται μια σοβαρή συντηρητική μεταρρύθμιση. Και όταν λέω συντηρητική δεν εννοώ την επαναφορά των ανύπαρκτων ή ασθενικών παραδόσεων. Εννοώ την αποκατάσταση ορίων σε όλα τα επίπεδα που θα μας επιτρέψουν να ξαναβρούμε κάποιο συλλογικό βηματισμό".

Πηγή: kathimerini.gr 


Σχετική ανάρτηση: Τραγωδία με 4 νεκρούς στην Αίγινα από σύγκρουση σκαφών


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου