6 Νοεμβρίου 2018

Έκανε κολυμπώντας τον γύρο της Βρετανίας σε 157 ημέρες

Τον γύρο της Μεγάλης Βρετανίας κολυμπώντας πραγματοποίησε ο 33χρονος Ρος Έντγκλεϊ, αφού πέρασε 157 ολόκληρες ημέρες μέσα στο νερό. Πρόκειται για τον πρώτη κολυμβητή που καταφέρνει να ολοκληρώσει τον περίπλου της Βρετανίας.

Ο 33χρονος είχε αναχωρήσει την 1η Ιουνίου από το Μάργκεϊτ στη νοτιοανατολική Αγγλία, όπου και επέστρεψε την Κυριακή, διανύοντας συνολικά περίπου 1.780 μίλια (2.865 χιλιόμετρα). Ο αθλητής κολυμπούσε έως και δώδεκα ώρες ημερησίως, ακόμη και τη νύκτα, ενώ ξεκουραζόταν σε ένα σκάφος το οποίο τον συνόδευε. 


Ο 33χρονος ήρθε αντιμέτωπος με κακοκαιρία, παγωμένα νερά και κράμπες, αλλά η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισε, όπως περιέγραψε ο ίδιος, ήταν οι… μέδουσες. Μια τεράστια μέδουσα κόλλησε στο πρόσωπό του για 30 λεπτά στη διάρκεια μιας τεράστιας δύνης που δημιουργήθηκε. 

Η καλύτερη στιγμή του, όπως τη διηγήθηκε, ήταν όταν εισήλθε στο κανάλι του Μπρίστολ όπου επί πέντε μίλια τον συνόδευε μια θηλυκή φάλαινα μινκ. 

Όπως ανέφερε ο ίδιος, αρχικά στόχος του ήταν να γίνει ο αθλητής που θα έχει διανύσει τη μεγαλύτερη απόσταση στη θάλασσα, κάτι που του χάρισε μία θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες από τον Αύγουστο, με τον 33χρονο να αποφασίζει να μην σταματήσει, δοκιμάζοντας τις αντοχές του. 

Καθώς πλησίαζε τη στεριά για το τελευταίο μίλι της διαδρομής του, τον συνόδευσαν 300 κολυμβητές και δύο αεροπλάνα της Red Bull, η οποία στήριξε το εγχείρημά του.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, για να μπορέσει να φέρει σε πέρας τον άθλο του, ο Έντγκλεϊ κατανάλωνε 10.000 με 15.000 θερμίδες ημερησίως, εξαπλάσια ποσότητα από αυτή που καταναλώνει ο μέσος άνδρας. Κατανάλωσε πίτσα, μακαρόνια, ρύζι, 610 μπανάνες και 314 κουτάκια Red Bull.

Πηγές: naftemporiki.gr , athina984.gr , Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου