21 Νοεμβρίου 2018

Αθήνα, η χειρότερη πόλη παγκοσμίως για να βρει κάποιος δουλειά

Στην τελευταία θέση της παγκόσμιας κατάταξης 100 πόλεων για να αναζητήσει κανείς δουλειά βρίσκεται η Αθήνα, σύμφωνα με έρευνα της Movinga. Βασικές αιτίες, οι περιορισμένες ευκαιρίες στους νέους, στις γυναίκες και στους μετανάστες, ενώ οι εταιρείες που ιδρύονται είναι λίγες και συχνά βραχύβιες. 

Σύμφωνα με μελέτη της γερμανικής εταιρείας Movinga, με αντικείμενο τους καλύτερους προορισμούς για εξεύρεση εργασίας, η Αθήνα κατατάσσεται στην τελευταία θέση ανάμεσα σε 100 πόλεις, με τη βαθμολογία της να είναι μόλις 3,79 βαθμούς με άριστα το 10. Για τις ανάγκες της έρευνας η Movinga (μια εκ των κορυφαίων εταιρειών παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών μετεγκατάστασης) αξιοποίησε τα στοιχεία που υπάρχουν στη βάση δεδομένων του ΟΟΣΑ.

Στο πλαίσιο της αξιολόγησης κάθε πόλη εξετάζεται ως προς πέντε βασικά κριτήρια: οικονομική ισχύς, επίπεδο διαβίωσης, ευκαιρίες για νέους, ευκαιρίες για τις γυναίκες και απασχόληση μεταναστών.  



Η βαθμολόγία της Αθήνας στα πέντε βασικά κριτήρια:

Η Αθήνα λαμβάνει βαθμολογία χαμηλότερη της μονάδας, 0,94, σε ό,τι αφορά τις ευκαιρίες για τους νέους, λαμβάνοντας μηδέν(!) ως προς το επιμέρους κριτήριο της απασχόλησης των νέων και 3,76 ως προς την ύπαρξη νεοφυών επιχειρήσεων. 

Πολύ χαμηλή βαθμολογία, 1,93, συγκεντρώνει η Αθήνα ως προς το κριτήριο της μετανάστευσης, το οποίο στην ουσία εξετάζει κυρίως το ποσοστό απασχόλησης μεταναστών. 

Η υψηλή ανεργία και ο χαμηλός ρυθμός ίδρυσης νέων επιχειρήσεων έχουν ως συνέπεια η Αθήνα να βαθμολογείται με 1,93 και ως προς το κριτήριο της οικονομικής ισχύος. 

Κάτω από τη βάση, 4,56, λαμβάνει και ως προς το επίπεδο διαβίωσης, κυρίως λόγω της εξαιρετικά χαμηλής βαθμολογίας, μόλις 0,34, σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. 

Με 5,90 βαθμολογείται η Αθήνα ως προς την παροχή ευκαιριών στις γυναίκες, λαμβάνοντας ωστόσο βαθμό 3,25 ως προς τις δυνατότητες που δίνονται στις γυναίκες για ανέλιξη σε υψηλόβαθμες θέσεις. 

Οι καλύτερες πόλεις

Η καλύτερη πόλη για να βρει κάποιος δουλειά είναι, σύμφωνα με την έρευνα, η Βοστώνη, στις ΗΠΑ. Στη δεύτερη θέση το Μόναχο (Γερμανία) και στην τρίτη το Κάλγκαρι (Καναδάς). Ακολουθούν το Αμβούργο και η Στουτγκάρδη (Γερμανία). Καλύτερη πόλη για νέους που αναζητούν εργασία είναι το Ντουμπάι.

Πηγή: kathimerini.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου