28 Νοεμβρίου 2018

Ο Τσακαλώτος για τη σαρανταποδαρούσα και τις assist στη Βουλή

Θεώρησε, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, τόσο πετυχημένο το περσινό του ευφυολόγημα για τη "φυματική σαρανταποδαρούσα που υπερπηδά τον πήχη της ΝΔ" που το επανέλαβε και φέτος μιλώντας χθες στη Βουλή. Πρόσθεσε ακόμα και "τις καλύτερες ασίστ που πήρε από τη ΝΔ". Παράδεχτηκε πάντως ότι ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% είναι υπερβολικός και δημιουργεί λιτότητα.

Πέρυσι, στις 3.11.2017, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, απευθυνόμενος προς τη ΝΔ στη Βουλή είπε: «Εχετε βάλει τόσο χαμηλά τον πήχυ της κριτικής σας, που μια φυματική σαρανταποδαρούσα με πρόβλημα μινίσκου στα 25 από τα 40 πόδια της και κρατώντας βαριές σακούλες με τα ψώνια της εβδομάδας από τα LIDL, θα είχε περάσει από πάνω»!

Φέτος, μιλώντας την Τρίτη στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μεταξύ άλλων είπε: «Προσπάθησα να σας βοηθήσω και ιδιαίτερα την ΝΔ πέρυσι τέτοια εποχή, όταν σας είπα για μια προβληματική σαρανταποδαρούσα, ό,τι μην βάζετε τόσο χαμηλά τον πήχη γιατί θα είναι πολύ εύκολο για εμάς...»! 

Εκτός από τη "φυματική σαρανταποδαρούσα" μίλησε ο υπουργός Οικονομικών για τους "φρουιζελέδες" των Βρυξελλών, για τις "πάσες" του Σάκη Μουστακίδη και τις ασίστ του Τζον Στόκτον αλλά και του Χρήστου Σταϊκούρα! Και όλα αυτά μιώντας για τον κρατικό προϋπολογισμό. Είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος:

«Σε μια προηγούμενη συζήτηση είχα ευχαριστήσει Βουλευτή της Αντιπολίτευσης, ότι ήταν σαν τον Σάκη Μουστακίδη. Αν θυμάστε ο Σάκης Μουστακίδης ήταν ο μεγάλος πασαδόρος του Ολυμπιακού στο βόλεϊ, ίσως ο καλύτερος πασαδόρος που έχει περάσει από το ελληνικό βόλεϊ, κατά την άποψή μου, αλλά επειδή δεν θέλω να έχω μεροληψία υπέρ του βόλεϊ, θέλω να σας μιλήσω για τον John Stockton. Ο John Stockton ήταν ο μπασκετμπολίστας του ΝΒΑ που έχει το ρεκόρ assist στο NBA. Έχει δέκα πέντε χιλιάδες οχτακόσια έξι (15.806) assist σε όλη την καριέρα του που δυστυχώς, έχει τελειώσει. Βέβαια, ο κ. Σταϊκούρας δεν έχει τελειώσει την καριέρα του, οπότε δεν ξέρουμε πόσες ακόμα assist θα δώσει στην Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά τον ευχαριστούμε για όλα τα ερωτήματα, γιατί κάθε ένα από αυτά τα δέκα ερωτήματα, ήταν μια assist για την Ελληνική Κυβέρνηση, και πάλι ευχαριστώ».

Υπερβολικός ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% ομολόγησε ο υπουργός Οικονομικών. «Υπάρχει λιτότητα αλλά θα τη μειώνουμε» ανέφερε. Συγκεκριμένα ο κ. Τσακαλώτος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, μεταξύ άλλων, είπε: 

«Αν η ερώτηση είναι αν ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% δημιουργεί λιτότητα, η απάντηση είναι, ναι. Είναι υπερβολικός ο στόχος, θα παλεύουμε πάντα για να το αλλάξουμε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο... Αρα στο επίπεδο υπάρχει λιτότητα. Όμως μειώνεται το επίπεδο λιτότητας. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αλλά κάθε χρόνο μειώνεται αυτό το επίπεδο λιτότητας... Στο σύνολο θα υπάρχει λιτότητα αλλά θα την μειώνουμε γιατί είναι επεκτατικός ο προϋπολογισμός. Αρα έσοδα και δαπάνες λειτουργούν ως ένεση στην οικονομία. Υπάρχει η ανάγκη να παλέψουμε μαζί εντός Ευρώπης».

Πηγή: Με στοιχεία από protothema.gr 

Σχετική ανάρτηση: Το ευφυολόγημα του Τσακαλώτου για τη σαρανταποδαρούσα στο twitter (03.11.2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου