28 Νοεμβρίου 2018

Συγχώνευση εταιρειών Β. Μαρινάκη - Wilbur Ross στη ναυτιλία

Μια κίνηση – ματ, που αλλάζει τα δεδομένα και τις ισορροπίες στη διεθνή ναυτιλία ανακοινώθηκε σήμερα. Συγκεκριμένα, η Capital Product Partners L.P. (CPLP) συμφερόντων Ευάγγελου Μαρινάκη συγχωνεύει το στόλο τάνκερ της εταιρείας με την Diamond S Shipping του Wilbur Ross, Υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες τάνκερ στον κόσμο, μέσω μιας συναλλαγής που αποτιμάται στα 1.65 δις δολάρια.

Ετσι, η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία στον NASDAQ, Capital Product Partners (CPLP), υλοποιεί μία από τις μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές συμφωνίες των τελευταίων ετών. Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία προχωρά στη συνένωση του στόλου των δεξαμενόπλοιών της, που αριθμεί συνολικά 25 πλοία, με τον στόλο της Diamond S Holdings L.P., δημιουργώντας μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες τάνκερ στον κόσμο, αριθμώντας 68 δεξαμενόπλοια υψηλών προδιαγραφών.

Η CPLP θα διαθέσει 22 τάνκερς τύπου MR και τρία Suezmax σε μία νέα εταιρία, η οποία με την σειρά της θα συγχωνευτεί με την Diamond S Shipping. Οι μέτοχοι της CPLP θα λάβουν premium περίπου 11% της καθαρής αξίας του στόλου, δεδομένου ότι η συγχώνευση αυτή επιτρέπει στην Diamond S να εισαχθεί άμεσα στο NYSE. Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της τραπεζικής και της χρηματιστηριακής αγοράς, το premium αυτό είναι από τα υψηλότερα που έχουν πληρωθεί σε εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η DSS Holdings L.P., με την οποία έχει έρθει σε συμφωνία η Capital Product, αποτελεί μία από τις κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τάνκερς, καθώς διαχειρίζεται συνολικά 33 δεξαμενόπλοια τύπου Medium Range και 12 πετρελαιοφόρα τύπου Suezmax.

Επίσης, είναι άξιο αναφοράς ότι η εταιρεία Diamond S είναι συμφερόντων του Υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross και άλλων επιφανών Αμερικάνων επενδυτών και τελεί υπο την διαχείριση της εταιρείας του Υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, WR Ross & Co. 


Η νέα εταιρεία που θα προκυψει από τη συγχώνευση ταράζει τα νερά της διεθνούς ναυτιλίας, καθώς αναμένεται να είναι ηγέτιδα στις αγορές δεξαμενόπλοιων αργού πετρελαίου και προϊόντων διύλισης, επωφελούμενη από το ισορροπημένο και μεγάλης κλίμακας χαρτοφυλάκιο πλοίων που θα αποτελείται από 68 δεξαμενόπλοια υψηλών προδιαγραφών με μέσο όρο ηλικίας λιγότερο από 8 έτη.


Πηγές: Στοιχεία από tovima.gr , tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου