26 Νοεμβρίου 2018

Corriere della Sera: Οι συμβουλές του Τσίπρα στους Ιταλούς

«Αν σκέφτεστε να αποχωρήσετε από το ευρώ, τότε... καλή τύχη», ειδεμή, «καλύτερα να κάνετε σήμερα αυτά που έτσι και αλλιώς θα κάνετε αργότερα, προτού πριν γίνουν χειρότερα τα πράγματα». Αυτή φέρεται πως ήταν η συμβουλή του Έλληνα πρωθυπουργού προς Ιταλούς αξιωματούχους με τους οποίους συναντήθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Corriere della Serra». 

Το άρθρο της ιταλικής εφημερίδας έχει τον τίτλο: «Συμβουλές Τσίπρα προς Ιταλία: "Σταματήστε τώρα, μετά θα είναι χειρότερα"».

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συναντήθηκε πρόσφατα με προσωπικότητες της ιταλικής πολιτικής για να δικαιολογήσει την απραξία της Ελλάδας στη διαμάχη της Ρώμης με τις Βρυξέλλες για τον ιταλικό προϋπολογισμό. «Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, επειδή είμαι ο πρώτος που θα κινούσα υποψίες», φέρεται να είπε στους Ιταλούς αξιωματούχους.

Με την εμπειρία της Ελλάδας ωστόσο από το 2015, ο Έλληνας πρωθυπουργός προσπάθησε να επαναφέρει τους Ιταλούς στην πραγματικότητα, εξηγώντας τους ότι ίσως είναι καλύτερα να σταματήσουν τώρα προτού η κατάσταση χειροτερέψει.

«Στη συνέχεια ο Τσίπρας, έχοντας τις μνήμες της υποχώρησής του τον Ιούλιο του 2015, έχοντας ήδη επιβάλει capital controls στους Ελληνες πολίτες και τις επιχειρήσεις για να αποφύγει την κατάρρευση, έδωσε και μια συμβουλή στην Ιταλία. Θα ήταν καλύτερο να κάνετε σήμερα αυτά που ούτως ή άλλως θα κάνετε αργότερα», αναφέρει το άρθρο.

Στην περίπτωση που οι Ιταλοί επιλέξουν τον δρόμο εκτός της ευρωζώνης, ο κ. Τσίπρας τους ευχήθηκε «καλή τύχη».

«Δεν χρειάζεται η εμπειρία ενός Έλληνα πολιτικού για να καταλάβουμε ότι αυτό είναι που χρειάζεται όχι μόνο η ιταλική κυβέρνηση αλλά και ολόκληρη η χώρα», σχολιάζει η ιταλική εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου