21 Νοεμβρίου 2018

Οι Ελβετοί ψηφίζουν: Αγελάδες με κέρατα ή χωρίς;

Υπέρ ή κατά της χορήγησης επιδοτήσεων σε κτηνοτρόφους, οι οποίοι αφήνουν τα κέρατα των αγελάδων και των κατσικών να αναπτύσσονται φυσιολογικά, καλούνται να ψηφίσουν την Κυριακή οι Ελβετοί.

Το δημοψήφισμα για την προστασία της «αξιοπρέπειας των εκτρεφόμενων ζώων» διεξάγεται έπειτα από πρωτοβουλία του 66χρονου αγρότη Αρμέν Καπόλ.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, «το να ακούει» τις αγελάδες του ήταν η έμπνευσή του για την εκστρατεία που έκανε επί εννέα χρόνια, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τον επιπλέον χώρο για βοσκή που χρειάζονται τα ζώα με κέρατα. 


Ο Ελβετός κτηνοτρόφος συνέλεξε πάνω από 100.000 υπογραφές για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

«Πρέπει να σεβόμαστε τις αγελάδες όπως είναι. Αφήστε ήσυχα τα κέρατά τους», δήλωσε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Πηγές: naftemporiki.gr , 
Reuters

Δείτε και αυτό: Από μια παλιότερη βόλτα στην ελβετική ύπαιθρο:
Ταξίδια: Μπάζελλαντ (Baselland), Ελβετία

1 σχόλιο:

  1. Οι Ελβετοί ψήφισαν την Κυριακή «Όχι» στις αγελάδες με κέρατα! Το γεγονός τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας, μετά την πρωτοβουλία ενός πολίτη, που στόχευε στο να δοθούν επιχορηγήσεις στους κτηνοτρόφους που αποφασίζουν να μην κόψουν τα κέρατα στα ζώα τους. Το 45,28% τάχθηκε υπέρ της πρότασης του κτηνοτρόφου, που συγκέντρωσε τις 100.000 υπογραφές που απαιτούνταν για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Οι αστικές περιοχές ψήφισαν σε μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ της πρωτοβουλίας. «Στις πόλεις έχουν ακόμη καρδιά, στην ύπαιθρο το μόνο που σκέφτονται είναι τα χρήματα» σημείωσε ο αγρότης, δικαιολογώντας το αποτέλεσμα. naftemporiki.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή