29 Δεκεμβρίου 2019

Τα «Ωραία» της Ημέρας 29.12.2019

Πάνω από 1.000.000 οι επισκέπτες στο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα

Ο μοναδικός «πιστοποιημένος» Άη Βασίλης στους Αγίους Τόπους

Στο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα

Λίγες μέρες πριν την Πρωτοχρονιά και ο υπ’ αριθμόν 1.000.000 επισκέπτης πέρασε την είσοδο του Μύλου των Ξωτικών, το χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο στα Τρίκαλα που η φήμη του έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας (φωτογραφία επάνω αριστερά).
Για την ακρίβεια, μια τετραμελής οικογένεια από τον Κορυδαλλό επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας και έλαβε τιμητικά αναμνηστικά δώρα.
Μικροί και μεγάλοι εκδρομείς από κάθε γωνιά της χώρα μας αλλά και από το εξωτερικό συνεχίζουν να επισκέπτονται το Μύλο και να αυξάνουν τον ήδη μεγάλο αυτό νούμερο.

Πηγή: kathimerini.gr

Ο «πιστοποιημένος» Άη Βασίλης στους Αγίους Τόπους 

Στο χολ, πίσω από μια πέτρινη πρόσοψη στην Οδό Αγίου Πέτρου στη χριστιανική συνοικία της Δυτικής Ιερουσαλήμ, ένας γίγαντας δίπλα σ' ένα έλκηθρο υποδέχεται τους επισκέπτες: ο Ίσα Κασισιέχ, παλιός παίκτης στο κολεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ στις ΗΠΑ, το NCAA, είναι ο μοναδικός «πιστοποιημένος» Άη Βασίλης στους Αγίους Τόπους.
Όλα ξεκίνησαν πριν 14 χρόνια, όταν ο Ίσα - Άραβας χριστιανός ορθόδοξος - ανακάλυψε μια παλιά φορεσιά Άη Βασίλη που χρησιμοποιούσε ο πατέρας του. Την πρόβαρε, του πήγαινε τόσο καλά που, φορώντας την, πήγε ως την Πύλη της Γιάφας που ήταν κοντά. Παιδάκια μαζεύτηκαν και τότε συνειδητοποίησε ότι «ως παιδάκι δεν κατάφερα να έχω αυτή την ευτυχία, άρα καιρός είναι να τη δώσω στα παιδιά στην Ιερουσαλήμ». Τις επόμενες χρονιές ξαναντύθηκε Άη Βασίλης.
Το 2016, ο Ίσα έκανε το επόμενο βήμα: αποφάσισε να εκπαιδευτεί στη σχολή «Professional Santa Claus School» στο Ντένβερ του Κολοράντο- ήταν ο πρώτος Άραβας που παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή του Ντένβερ, όπως του είπαν εκεί. 
Πέρυσι, γράφτηκε για περαιτέρω σπουδές στη σχολή «Charles W. Howard Santa Claus School» στο Μίσιγκαν. Στην περίφημη σχολή, η οποία ιδρύθηκε πριν 83 χρόνια, έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 5.000 Άη Βασίληδες. «Μου είπαν: "Είσαι ο πρώτος Άη Βασίλης από τη Μέση Ανατολή και τους Αγίους Τόπους"» υπογράμμισε ο Ίσα.
Ο ίδιος έχει φιλόδοξα όνειρα: διαπραγματεύεται με τον δήμο της Ιερουσαλήμ τη διοργάνωση ενός Συνεδρίου Άη Βασίληδων, του πρώτου στην ιστορία του Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Atlas Obscura 

Δείτε και αυτά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου