17 Δεκεμβρίου 2019

Το «ύφος» Πολάκη βλάπτει σοβαρά και τον ΣΥΡΙΖΑ

Το «ύφος» Πολάκη δεν υποβαθμίζει μόνο τον πολιτικό πολιτισμό μας, αλλά βλάπτει σοβαρά και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Το «ύφος» αλλά και το ήθος του Παύλου Πολάκη, όπως αυτό αποτυπώνεται στη συνήθη δραστηριότητά του στα κοινωνικά δίκτυα, μπορεί να έχει φανατικούς οπαδούς μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει όμως στο ίδιο το κόμμα και πολέμιους.
Κάποια στελέχη του υποστηρίζουν ότι η συμπεριφορά αυτή του κ. Πολάκη δεν συνάδει με το ήθος και το ύφος του λόγου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, η πρόσφατη ακραία επίθεση του Παύλου Πολάκη, ως συνήθως μέσω facebook, κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, επιδείνωσε τις ήδη τεταμένες σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής, την ώρα μάλιστα που ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να ηγηθεί του προοδευτικού χώρου, προσελκύοντας όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη και ψηφοφόρους του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ.

Ο πολιτικός αναλυτής και αρθρογράφος Γ. Λακόπουλος, τις απόψεις του οποίου -καθώς λέγεται- λαμβάνει υπόψη του ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του blog του anoixtoparathyro.gr, προτείνει στον κ. Τσίπρα:

«Αυτό το καλαμπούρι με τον Πολάκη δεν πάει άλλο. Εφόσον παραμένει στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να ασπαστεί το ήθος της και το ύφος του λόγου της. Ειδικά τη στιγμή που επιχειρεί να επιταχύνει το βήμα της προς το μέλλον.
Δεν ξέρουμε τι πρόβλημα έχει ο Παύλος Πολάκης και συμπεριφέρεται σαν θαμώνας καταγωγίων. Ούτε ποιας επιστήμης αρμοδιότητα είναι η αντιμετώπισή του. Ξέρουμε όμως τι πρόβλημα έχουν πολλοί σ’ αυτό το κόμμα- και αρκετοί το δήλωσαν ήδη.
Μόνο ένας ανισόρροπος θα θεωρούσε το παραπάνω κείμενο (σσ αναφέρεται στην ανάρτηση Πολάκη, στο facebook κατά Σημίτη) συμμετοχή σε πολιτική αντιπαράθεση.
Μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Να εκχυδαΐζει την πολιτική. Αλλά αυτό δεν μπορεί να βαρύνει την Αριστερά και όσους θέλουν να σχετίζονται μαζί της. Ας τον αποδεσμεύσει ο Τσιπρας και να λέει ότι του καπνίσει.
Ο Πολάκης έβλαψε με το πληκτρολόγιό του ήδη το κόμμα του και αντικειμενικά ωφέλησε τη Δεξιά. Τώρα βλάπτει πλέον και την προσπάθεια μετασχηματισμού του. Λειτουργεί σαν προβοκάτορας -είτε το καταλαβαίνει, είτε όχι.
Αυτό δεν γίνεται ανεκτό. Αλλά κανείς δεν προτίθεται να ζητήσει λογαριασμό από τον ίδιο-, καθώς δείχνει πλέον να έχει το ακαταλόγιστο.
Άλλος πρέπει να καθαρίσει τη κατάσταση: ο Αλέξης Τσίπρας. Προτίθεται να θυσιάσει τον ιστορικό του ρόλο -ως ανανεωτή της Αριστεράς και φορέα ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης- για χάρη του Πολάκη;
Όλοι περιμένουν απάντηση για να καθορίσουν τη στάση τους στη συνέχεια. Το παραλήρημα σε στυλ «ο τρελός του χωριού» δεν κόβει εισιτήρια». 


Φυσικά, η διαχείριση του ζητήματος "Πολάκη" βαραίνει την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και εδώ αναφύεται το ερώτημα: Υπάρχει άραγε έστω και κάποιος προβληματισμός στον Αλέξη Τσίπρα για το απαράδεκτο «ύφος» Πολάκη;

Takis Ant για το afirimeno.com

Πηγή: Με στοιχεία από anoixtoparathyro.gr

Σχετική ανάρτηση: 
Αντιδράσεις για τα σχόλια Πολάκη σε άρθρο του Σημίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου