1 Ιουλίου 2021

Η πτώση του Πικάσο!

Κι αφού τελικά η υπόθεση της ανεύρεσης των πινάκων «Γυναικείο κεφάλι» του 
Πάμπλο Πικάσο και «Ανεμόμυλος Στάμμερ» του Πιετ Μοντριάν, έστω και μετά από εννέα χρόνια, στέφθηκε με επιτυχία, γιατί αυτή να μην προβληθεί σε μια συνέντευξη Τύπου και συγχρόνως να επιβραβευτούν όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες; Και η παρουσίαση της υπόθεσης έγινε την Τρίτη. Μόνο που αντί για τα μπράβο που προσδοκούσαν, ο κόσμος θα θυμάται έναν πίνακα του Πικάσο να πέφτει! Και την προχειρότητα, που για μια ακόμα φορά σκέπασε την όποια επιτυχία!

«Η συνέντευξη Τύπου της Τρίτης στην Αθήνα τελείωσε με φιάσκο» καθώς ο Πικάσο «έπεσε τελικά μπροστά στις κάμερες» σημείωσαν τα ξένα μέσα ενημέρωσης με αποκορύφωμα ένα ειρωνικό δημοσίευμα του ΒΒC.  


«Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε με έναν πίνακα του Πάμπλο Πικάσο είναι να τον ρίξετε - ειδικά ένα που έχει ανακτηθεί μετά από εννέα χρόνια», γράφει το BBC, σχολιάζοντας την πτώση του πίνακα κατά την παρουσίαση της υπόθεσης ανεύρεσής του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αλλά και της υπουργού Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Μάλιστα, δεδομένης της διαμάχης με το Βρετανικό Μουσείο για την επιστροφή των Ελγινείων, αρκετοί είναι αυτοί που αναφέρουν πως το δημοσίευμα του BBC δεν είναι τυχαίο.

Stolen Picasso painting recovered by police drops on floor

Υπενθυμίζεται ότι ο πίνακας του Πάμπλο Πικάσο «Γυναικείο κεφάλι» και ο πίνακας «Ανεμόμυλος Στάμμερ» του Πιετ Μοντριάν, που είχαν κλαπεί τα ξημερώματα της 9ης Ιανουαρίου του 2012 από την Εθνική Πινακοθήκη, εντοπίστηκαν την περασμένη Δευτέρα στην Κερατέα, μέσα σε μία κρύπτη σε ρεματιά, όπου τα είχε κρύψει ο 49χρονος Έλληνας δραστης.

Takis Ant για το afirimeno.com, με στοιχεία naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου