30 Ιουνίου 2021

Ιούνιος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα του μήνα Ιουνίου από την επικαιρότητα κυρίως στη χώρα μας, που ξεχωρίσαμε. Στα γεγονότα του μήνα, εκτός από το μόνιμο πια θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού, το εργασιακό νομοσχέδιο και οι αντιδράσεις, αλλά και το Έγκλημα στα Γλυκά Νερά με την ομολογία το 33χονου συζυγοκτόνου. Tα 10 σκίτσα με χρονολογική σειρά:

Επάνω αριστερά, στο σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στον «Ριζοσπάστη» (3.6.2021): Δεν καταργεί το οχτάωρο η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το νομοσχέδιο του (superman) Κωστή Χατζηδάκη για τα εργασιακά, απλά το διευθετεί και το κάνει απεριόριστο, ... άπειρο!

Έκρηξη εγκληματικότητας τον τελευταίο καιρό. Δεν κρατάνε και τις (λόγω covid-19) αποστάσεις! Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα "Νέα" (6.6.2021):

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), όταν τα αρχικά του (και όχι μόνο) γράφονται με τα σύμβολα των Ευρώ, Δολαρίου και Γιεν! "Είναι καλύτερα έτσι" φαίνεται να λέει ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στον υπουργό Υγείας Βασ. Κικίλια! Αυτά στο σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη στο "Ποντίκι" (7.6.2021):

Απεργίες και συλλαλητήρια για το εργασιακό νομοσχέδιο σε ολόκληρη τη χώρα. Το παρών στις συγκεντρώσεις έδωσαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Και αυτή είναι η ... "κανονικότητα", όπως γράφει το πανό που κρατά ο Τσίπρας και η παρέα του στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (10.6.2021):

Με αφορμή τις ανόητες αντιδράσεις κάποιων στον εμβολιασμό κατα της covid19: «Είναι αντισυνταγματικό να μας βάλουν με το ζόρι μυαλό» υποστηρίζουν. Και συμπληρώνουν: Αν το κάνουν «δεν θα το χρησιμοποιήσουμε»! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην «Καθημερινή» (12.6.2021):

Παιχνίδι (στα χέρια του ΣΕΒ) για καταστροφή, σε Superman ή Μπάτμαν, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζιδάκης με το εργασιακό του νομοσχέδιο. Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη στην «Realnews» (13.6.2021):

Η απορία του Κυριάκου Μητσοτάκη: Τι τα έκανε ο Κώστας Καραμανλής τα τόσα δάνεια που πήρε επί των ημερών του η ΝΔ; Και η απάντηση (με αφορμή το 
εργασιακό νομοσχέδιο) του Καραμανλή: Ρεπό! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στο «Protagon.gr» (14.6.2021):

Πως οι Κυριάκος Μητσοτάκης (πρωθυπουργός), Κωστής Χατζηδάκης (υπ. εργασίας) και Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (υπ. προστασίας του πολίτη) κατάφεραν να πολτοποιήσουν την ... νοημοσύνη του κόσμου! Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην «Εφ.Συν» (15.6.2021):

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις ακυρώθηκε το Συνέδριο Γονιμότητας. Και ο Αρχιεπίσκοπος, ως προσκεκλημένος, ήταν έτοιμος να μιλήσει για ... «μίτρα, σάλπιγγες και ωοθήκες»! Κρίμα! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην «Καθημερινή» (16.6.2021):

Το Έγκλημα στα Γλυκά Νερά με την ομολογία το 33χονου συζυγοκτόνου και η προβολή τους απο τα "αρπακτικά όρνια" (τα τηλεοπτικά κανάλια)... Σε ένα σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο fragilemag.gr (21.6.2021):

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων από Takis Ant για το afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Μάιος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Απρίλιος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Μάρτιος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου