3 Οκτωβρίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 3.10.2021

Το Γεφύρι της Πλάκας και ιδιαίτερα το έργο αποκατάστασης βράβευσε η Europa Nostra.
Φανέλα του Παναθηναϊκού από την εποχή του Γουέμπλεϊ δώρισε ο Ν. Δένδιας στον Ούγγρο ομόλογό του και πήρε φανέλα της εθνικής Ουγγαρίας.
Στην Ελβετία άτομα που πείθουν άλλους να κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19 κερδίζουν!

Γεφύρι της Πλάκας: Η Europa Nostra βράβευσε το έργο αποκατάστασης
Η πρότυπη αποκατάσταση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας βραβεύτηκε το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, στα Τζουμέρκα.
Σε μια ιδιαίτερη τελετή στον χώρο του αποκατεστημένου γεφυριού, εκπρόσωποι των συντελεστών του έργου παρέλαβαν την τιμητική πλακέτα από την Europa Nostra.
Πριν από λίγους μήνες, τον Μάιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Europa Nostra, που αποτελεί έναν οργανισμό για την πολιτιστική κληρονομιά, ανακοίνωσαν τους 24 νικητές των Βραβείων 2021. Ένα από τα έργα πολιτιστικής κληρονομιάς που διακρίθηκαν, ήταν η Γέφυρα Πλάκας, και ιδιαίτερα το έργο αποκατάστασης.
Το γεφύρι της Πλάκας είναι ένα μονότοξο πέτρινο γεφύρι, το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό του είδους του στην Ήπειρο. Την 1η Φεβρουαρίου 2015, κατά τη διάρκεια μίας ισχυρής καταιγίδας η οποία προκάλεσε την υπερχείλιση του ποταμού, κατέρρευσε ένα σημαντικό μέρος της κύριας καμάρας και του ανατολικού βάθρου της γέφυρας. Το έργο αποκατέστησε το γεφύρι στην παλιά του μορφή και ανέδειξε την υλική και άυλη του αξία εντός του ιδιαίτερου φυσικού τοπίου στο οποίο βρίσκεται.
Πηγή: naftemporiki.gr
Σχετική ανάρτηση: Βραβείο Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς για την αποκατάσταση του Γεφυριού της Πλάκας (27.5.2021)

Φανέλα του Παναθηναϊκού δώρισε ο Ν. Δένδιας στον Ούγγρο ομόλογό του
Μια φανέλα του Παναθηναϊκού από την εποχή του Γουέμπλεϊ, όταν προπονητής της ήταν ο Φέρεντς Πούσκας, δώρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στον Ούγγρο ομόλογό του Πίτερ Σιάρτο τιμώντας τη μνήμη του Πούσκας. Ο κ. Σιάρτο δώρισε στον κ. Δένδια μια φανέλα της εθνικής ομάδας της Ουγγαρίας, με την οποία ο Πούσκας αναδείχτηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής, πριν γίνει προπονητής.
«Μια μεγάλη προσωπικότητα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο Φέρεντς Πούσκας, ενώνει Ελλάδα και Ουγγαρία», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο Instagram. «Δώρισα στον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πίτερ Σιάρτο μια φανέλα του Παναθηναϊκού, από την εποχή του Γουέμπλεϊ, όταν προπονητής της ήταν ο Πούσκας. Ο ομόλογός μου ανταπέδωσε, δωρίζοντας μου φανέλα της μεγάλης εθνικής ομάδας της Ουγγαρίας, με την οποία μεγαλούργησε ο Πούσκας πριν γίνει προπονητής» προσθέτει.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, instagram.com

Ελβετία: Εμβολιάστε έναν φίλο σας και... κερδίστε
Η Ελβετία, που μόνο το 58% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, προσφέρει πιστοποιητικά... δώρων σε άτομα που πείθουν άλλους να κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19, δήλωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή, στο πλαίσιο των προσπαθειών για αύξηση του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού της χώρας.
Κάθε νέο εμβολιασμένο άτομο θα κληθεί να ονομάσει ένα άτομο που τον έπεισε να εμβολιαστεί, είπε η κυβέρνηση, με το άτομο αυτό να λαμβάνει ένα διακριτικό δώρου 50 ελβετικών φράγκων (53,68 $) για τη βοήθειά του.
«Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει να πείσει έναν φίλο, γείτονα, συνάδελφο εργασίας ή μέλος της οικογένειας για τα οφέλη του εμβολιασμού», δήλωσε η κυβέρνηση. «Αυτή η συνεργασία του πληθυσμού πρέπει να ανταμειφθεί».
Πηγή: Ναυτεμπορική

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου