5 Οκτωβρίου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 5.10.2021

Μαθητής είναι... να και το σκονάκι (το ναζιστικό σήμα) στο μπράτσο για το διαγώνισμα της Ιστορίας!
Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην «Αυγή». 

Με αφορμή την ανεξέλεγκτη δράση των φασιστών στα άγρια επεισόδια της Θεσσαλονίκης, εξω από τα ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης και του Ευόσμου, καθώς και στις επιθέσεις κατά μελών της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη.

TAZ: «Μαινόμενοι νεοναζί στην Ελλάδα»
Από την Deutsche Welle 
Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ της Τageszeitung του Βερολίνου με τίτλο «Μαινόμενοι νεοναζί στην Ελλάδα», που αναφέρεται και στα γεγονότα του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, κάνει λόγο για «μαυροντυμένους εφήβους και άνδρες που επιτέθηκαν μπροστά στο σχολείο με σιδερένιες ράβδους, τσεκούρια, μαχαίρια και πέτρες σε αριστερούς που μοίραζαν φυλλάδια κατά τις εκπαιδευτικής πολιτικής της συντηρητικής κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εικόνες δείχνουν, πώς εξέθεταν τα φρονήματά τους με τον ναζιστικό χαιρετισμό, εντελώς ανενόχλητοι στην αυλή του σχολείου».
Οι επιθέσεις όμως δεν σταματούν εδώ. Η ΤΑΖ αναφέρεται και στα επεισόδια μεταξύ «μαινόμενων ναζί» στον Εύοσμο.
Σε άλλο σημείο η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στα επεισόδια στην Ηλιούπολη της Θεσσαλονίκης όπου «έξι άνδρες οπλισμένοι με ρόπαλα μπέιζμπολ και σιδερένιες αλυσίδες επιτέθηκαν σε ομάδα μελών της ΚΝΕ (…) Και εδώ, η ελληνική αστυνομία φέρεται να αντέδρασε εμφανώς παθητικά, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν άνθρωποι που ήταν εκεί».

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου