3 Νοεμβρίου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 3.11.2021

Στο χειρουργείο κοινής κομματικής αποδοχής: Που θα γίνει η τομή; Αριστερά; Κεντροαριστερά; ή κεντροδεξιά; Ας ψηφίσουμε! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή με αφορμή την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για ορισμό από τα κόμματα «επιτροπής από υψηλού κύρους επιστήμονες» για αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το σχετικό ρεπορτάζ:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη–Πλεύρη–Γεωργιάδη, είναι πλέον φανερό ότι ούτε μπορεί αλλά ούτε και θέλει να διαχειριστεί την πανδημία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεοπτική δήλωσή του. «Αν δεν μπορεί να αναλάβει το πολιτικό κόστος για δύσκολες αποφάσεις, επαναφέρω την πρότασή μου: Να ορίσουμε μια ολιγομελή επιτροπή από υψηλού κύρους επιστήμονες, να μας υποδείξουν τα ενδεδειγμένα μέτρα και να τα αποδεχθούμε όλοι», υπογράμμισε ο
 πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καλώντας τον πρωθυπουργό «να αποφασίσει άμεσα αν θα επιμείνει στο λαϊκισμό ή θα προσχωρήσει στον ορθό λόγο».

«Όταν ο κ. Τσίπρας προσεγγίζει την πανδημία με όρους ψήφων και πολιτικού κόστους όλοι καταλαβαίνουν ότι συνομιλεί με τον καθρέφτη του. Όσο για τον διαχωρισμό των επιστημόνων σε κοινής ή μη κοινής κομματικής αποδοχής, για μας είναι ξεκάθαρο ότι η επιστημοσύνη κρίνεται από την επιστημονική κοινότητα όχι από κόμματα» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου