30 Νοεμβρίου 2021

Νοέμβριος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα του μήνα Νοεμβρίου από την επικαιρότητα στη χώρα μας, που ξεχωρίσαμε. Στα γεγονότα του μήνα, εξακολουθεί να κυριαρχεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Tα 10 σκίτσα με χρονολογική σειρά:

Επάνω αριστερά: Στο σκίτσο του 
Κώστα Βλάχου (4.11.2021), ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, σε συνομιλία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν για τα μαχητικά Rafale που έχει παραγγείλει η Ελλάδα, υποστήριξε ότι οι Έλληνες δεν έχουν χρήματα να τα πληρώσουν και τελικά μπορεί να ... την πληρώσει (με διαφορετικό τρόπο) αυτός! 

«Γιατί λέτε ψέματα; Όλοι γνωρίζουν ότι δεν κάνεται pushbacks τους ... κορωνοϊούς», φαίνεται να λέει ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή και τον επεισοδιακό διάλογο του πρωθυπουργού με Ολλανδή δημοσιογράφο. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (11.11.2021):

Υποχρεωτικά με εμβόλιο και μάσκα πλέον στις τράπεζες. Κάποτε όταν έμπαινε καποιος στην Τράπεζα με μάσκα ήταν για να πάρει λεφτά που ποτέ δεν είχε καταθέσει! Για να ληστέψει... Τώρα, που η μάσκα επιβάλεται, η ληστεία είναι από την άλλη πλευρά! Όχι όμως πάντα! Σκίτσο του Κώστα Βλάχου σε ανάρτησή του στο facebook (13.11.2021):

Δεν έκανε ο αντιεμβολιαστής το εμβόλιο, φοβούμενος μην του ... “αλλοιώσουν” το DNA! (ενώ ίσως θάπρεπε να το δει ως ... ευκαιρία), και αντάμωσε τον Χάρο που τον συγχαίρει! Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη στη "Realnews" (14.11.2021):

Μετά τους αρνητές εμβολίων, τώρα μας προέκυψαν και οι Αρνητές Απογραφής! Όμως, όποιος δεν δηλωθεί στην απογραφη 2021, σημαίνει πως ... δεν υπάρχει! Γιατί λοιπόν αυτοί οι αρνητές να προσμετρώνται και στο εκλογικό αποτέλεσμα; Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον Ελεύθερο Τύπο (15.11.2021). 
Να σημειώσουμε ότι η απογραφή πληθυσμού 2021 είναι ήδη σε εξέλιξη και μάλιστα δόθηκε παράταση ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί:

Κρατούν την πόρτα τους κλειστή οι ανεγκέφαλοι αρνητές του εμβολίου (προτιμούν την παρέα του Χάρου) που ξαφνικά έγιναν και Αρνητές Απογραφής! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (16.11.2021): 

Σκίτσο του Βαγγέλη Παπαβασιλείου στην «Εφ.Συν» (18.11.2021) με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου: Όταν το σύνθημα του 1973 «Εδώ Πολυτεχνείο» γίνεται τον Νοέμβρη του 2021 «Εδώ Νοσοκομείο»! 

Μπορεί οι εκδηλώσεις για την 48η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου να τελείωσαν, όμως «Το Πολυτεχνείο Ζει»! Μας το θυμίζει το παλιό λεωφορείο της γραμμής Κολιάτσου-Παγκράτι, που εξακολουθεί να κυκλοφορεί... το 1073 ήταν εκεί! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην «Καθημερινή» (19.11.2021):

Καλά νέα για τον Μήτσο! Έρχεται ο Άρης Σερβετάλης να δώσει θεατρική παράσταση για ανεμβολίαστους! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (25.11.2021). Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι ο ηθοποιός Άρης Σερβετάλης αποχώρησε από την θεατρική παράσταση «Ρινόκερος», αρνούμενος να παίζει μόνο για εμβολιασμένους. Μια απόφαση που έχει προκαλέσει σάλο και πολλές αντιδράσεις, καθώς, εκτός των άλλων, τα υπόλοιπα μέλη της παραγωγής κινδυνεύουν να βρεθούν ξαφνικά χωρίς δουλειά:

Μητσοτάκης: κ. Τσίπρα, εσείς μας βάλατε στα μνημόνια!
Φρίντριχ Ένγκελς: "Να λέει ότι η Αριστερά τους έβαλε στα Μημόνια είναι τραγωδία!"
Καρλ Μαρξ: "Όχι, αυτό είναι φάρσα. Η τραγωδία είναι ότι τους έβαλε στην εποχή Μητσοτάκη!" Σκίτσο του του Βαγγέλη Χερουβείμ στην «Αυγή» (26.11.2021):

«Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εσείς καταστρέψατε τις προοπτικές της οικονομίας τέσσερα χρόνια παρέα με τον κ. Βαρουφάκη και όλα αυτά τα οποία κάνατε το πρώτο 6μηνο του 2015, με την υπερήφανη διαπραγμάτευση που τόσο καλά θυμόμαστε», είπε στη Βουλή, στην συζήτηση για την ακρίβεια, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για «το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο» απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα. «Αυτά για να σας θυμίζουμε κάθε φορά που θα μας λέτε με τόσο στόμφο πως αγωνιστήκατε να βγάλετε τη χώρα από τα μνημόνια στα οποία την βάλατε ποιο βαθιά με τις τραγικές σας επιλογές», τόνισε.

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων από Takis Ant για το afirimeno.com
Δείτε και αυτά:
Οκτώβριος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Σεπτέμβριος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Αύγουστος 2021: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου