11 Νοεμβρίου 2021

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 11.11.2021

«Γιατί λέτε ψέματα; Όλοι γνωρίζουν ότι δεν κάνεται pushbacks τους ... κορωνοϊούς», φαίνεται να λέει ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή και τον πρόσφατο επεισοδιακό διάλογο του πρωθυπουργού με Ολλανδή δημοσιογράφο*. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή».

* Σχετικό ρεπορτάζ:

Ο έντονος διάλογος Μητσοτάκη με Ολλανδή δημοσιογράφο για τις «επαναπροωθήσεις»

Επεισοδιακή ήταν η συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μαρκ Ρούτε, την Τρίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν Ολλανδή δημοσιογράφος κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για «παράνομες επαναπροωθήσεις» προσφύγων και τον Ολλανδό πρωθυπουργό για άρνηση φιλοξενίας αιτούντων ασύλου.

Η δημοσιογράφος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «κ. Μητσοτάκη πότε επιτέλους θα σταματήσετε να ψεύδεστε για τις επαναπροωθήσεις, να ψεύδεστε για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα; ... Γιατί δεν είστε ειλικρινής; Γιατί δεν λέτε “οι Βρυξέλλες μας άφησαν μόνους μας, περιμέναμε 6 χρόνια και δεν έγινε τίποτα και τώρα κάνω παράνομα, σκληρά και βάρβαρα pushbacks (επαναπροωθήσεις)”».

Απαντώντας, φανερά εκνευρισμένος, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε: «Γνωρίζω ότι στην χώρα σας μπορείτε να κάνετε ευθέως ερωτήσεις. Δεν σας επιτρέπω να με προσβάλλετε σε αυτό το κτίριο». «Δεν θέλω να με κατηγορείτε με εκφράσεις και κατηγορίες που δεν υποστηρίζονται από στοιχεία όσον αφορά το προσφυγικό... Αντί να ρίχνετε την ευθύνη στην Ελλάδα θα έπρεπε να κατηγορείτε εκείνους που εκμεταλλεύονται ανθρώπους» είπε μεταξύ άλλων.

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου