15 Νοεμβρίου 2021

COP26: Δημιουργικές διαμαρτυρίες για το Κλίμα στη Γλασκώβη

Τι θα ήταν η Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα στη Γλασκώβη χωρίς τους πολλούς ακούραστους ακτιβιστές με τις πολύχρωμες δράσεις διαμαρτυρίας τους; Μια περιήγηση. Από τη Deutsche Welle:

Να τραβάς τα μαλλιά σου (φωτο επάνω αριστερά).
Μεταμφιεσμένοι σε Μπόρις Τζόνσον και Τζο Μπάιντεν ακτιβιστές εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους. Τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν στη Σκωτία δεν είναι αρκετά για να περιορίσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη στον 1,5 βαθμό. Περίπου 200 χώρες έστειλαν εκπροσώπους στη διάσκεψη για το κλίμα.

Αυτοί που απέτυχαν ...
Ακτιβιστές της Oxfam παρουσιάζονται ως κορυφαίοι πολιτικοί που προσπαθούν να σβήσουν μια φωτιά με μικροσκοπικές ποσότητες νερού. Η Oxfam είναι μια από τις μεγαλύτερες οργανώσεις αναπτυξιακής βοήθειας και εκτάκτων αναγκών.

Οι κόκκινοι επαναστάτες.
Οι «Red Rebels» ανήκουν στο «Extinction Rebellion», ένα κίνημα προστασίας του περιβάλλοντος που μάχεται με ασυνήθιστες δράσεις για το κλίμα. Το κόκκινο χρώμα των ρούχων τους συμβολίζει το αίμα που συνδέει όλα τα ζωντανά όντα.

Κενές υποσχέσεις;
Οι ακτιβιστές των «Φίλων της Γης» υπερασπίζονται έναν υγιή και δίκαιο χώρο διαβίωσης, εδώ ζητούν να σταματήσουν όλα τα προγράμματα εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα. Χρησιμοποιούν επίσης την έκφραση «μπλα, μπλα, μπλα», την οποία η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ έκανε ξανά δημοφιλή σε ένα συνέδριο.

"Βιώσιμα ψέματα".
Μεταμφιεσμένοι σε ψάρια, ακτιβιστές της οργάνωσης προστασίας του περιβάλλοντος «Ocean Rebellion» έχουν βαφτεί με το αίμα νεκρών ψαριών. Διαδηλώνουν για περισσότερη βιωσιμότητα και λιγότερη διαφθορά στο παγκόσμιο εμπόριο ψαριών.

Κοινή συνείδηση.
#ProjectingChange είναι το όνομα ενός έργου διαφορετικών καλλιτεχνών και δημιουργών. Εφιστά την προσοχή στον επείγοντα χαρακτήρα της κλιματικής κρίσης και καλεί σε δράση. Στη φωτογραφία μια προβολή του Γάλλου καλλιτέχνη JR, ο οποίος είναι γνωστός για τα πολιτικά του έργα.

Πηγή: 
Deutsche Welle

Σχετικές αναρτήσεις:
Αμφιλεγόμενο φινάλε για τη COP26
Επίλογος στην COP26 για το Κλίμα
ΝΥΤ: Κρυφές αλήθειες πίσω από την «αργκό» της κλιματικής αλλαγής
COP26: «Η στιγμή της αλήθειας για τον πλανήτη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου