13 Νοεμβρίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 13.11.2021

Ένα καφενείο μόνο για γυναίκες στη Φλώρινα. Οι άνδρες μπορούν να παραβρίσκονται μόνο «εάν συνοδεύονται από κάποια γυναίκα».
H θερινή κατοικία του Καρλ Λάγκερφελντ, θρυλικού διευθυντή του οίκου Chanel, είναι διαθέσιμη προς ενοικίαση με 15.000 έως 45.000 ευρώ τη βραδιά!


Ένα καφενείο μόνο για γυναίκες στη Φλώρινα

«Καφενείο Γυναικών» γράφει η πινακίδα στην είσοδο του καταστήματος, στην οδό Καλλέργη 4 στην Φλώρινα, και φαίνεται ότι η κα Φλώρα Στεργίου η ψυχή του εγχειρήματος το τηρεί κατά γράμμα. «Το καφενείο απευθύνεται σε κυρίες» και οι άνδρες μπορεί να παραβρίσκονται στο χώρο μόνο υπό μια προϋπόθεση: «εάν συνοδεύονται από κάποια γυναίκα» εξηγεί.


Η ιδέα του γυναικείου καφενείου προήλθε κατά την διάρκεια ενός μεγάλου διαλείματος ξεκούρασης και περισυλλογής, μετά από 20 χρόνια σκληρής δουλειάς στο κομμωτήριο που λειτουργούσε στον ίδιο χώρο, αναφέρει η κ. Στεργίου. «Ότι βλέπετε στο χώρο, τα έπιπλα, οι βιτρίνες τα υφασμάτινα φωτιστικά, τα καπέλα που βρίσκονται σε διάφορα σημεία του χώρου, έχουν περάσει από τα χέρια μου» προσθέτει.

Πρόκειται για ένα καλόγουστο χώρο που κυριαρχεί το ξύλο και το λευκό μάρμαρο και με χρώματα που αναβλύζουν οι εσωτερικοί χώροι των νεοκλασσικών κτιρίων. Έτσι το καφενείο δεν είναι απλά ένας χώρος συνεύρεσης των γυναικών στο μακρύ χειμώνα της Φλώρινας αλλά λειτουργεί και ως χώρος εργαστηρίου ή ως χώρος πολιτισμού.

Πηγές: kathimerini.grΑΠΕ-ΜΠΕ

H θερινή κατοικία του Καρλ Λάγκερφελντ διαθέσιμη προς ενοικίαση


H εξοχική κατοικία του θρυλικού διευθυντή δημιουργικού του οίκου Chanel, Καρλ Λάγκερφελντ, στο Μόντε Κάρλο, στο Μονακό, είναι πλέον διαθέσιμη προς ενοικίαση. Η διαμονή σύμφωνα με το Mansion Global, κοστίζει τουλάχιστον 15.000 ευρώ τη βραδιά και φθάνει τα 45.000 ευρώ τη σεζόν υψηλής ζήτησης.

Χτισμένη το 1902, σε στιλ της Μπελ Επόκ η κατοικία διαθέτει έξι υπνοδωμάτια, τέσσερα μπάνια, δύο βεστιάρια και αίθουσα μπιλιάρδου. Στον εξωτερικό χώρο, βεράντα 240 τ.μ. προσφέρεται για την απόλαυση του ήλιου και τη θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Η διαμονή στο κατάλυμα περιλαμβάνει μια ιδιωτική σκηνή στην ιδιωτική παραλία του Monte-Carlo Beach Hotel και πρόσβαση στην πισίνα και τα εστιατόριά του, καθώς και ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμες οι πολλές ανέσεις του ξενοδοχείου.

Πηγή: amna.gr

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου