22 Νοεμβρίου 2021

Μητσοτάκης: κ. Τσίπρα, εσείς μας βάλατε στα μνημόνια!

«Όταν μιλάτε για τα μνημόνια τα οποία αντιπαλεύατε μου θυμίζετε την γνωστή ιστορία με τον πυρομανή ο οποίος φωνάζει την πυροσβεστική. Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εσείς καταστρέψατε τις προοπτικές της οικονομίας τέσσερα χρόνια παρέα με τον κ. Βαρουφάκη και όλα αυτά τα οποία κάνατε το πρώτο 6μηνο του 2015, με την υπερήφανη διαπραγμάτευση που τόσο καλά θυμόμαστε», είπε σήμερα στη Βουλή, 
στην Προ Ημερησίας διάταξης συζήτηση για την ακρίβεια, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα.

«Καταλαβαίνω προσωπικά για εσάς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ πόσο επώδυνη ήταν η κολοτούμπα του Ιουλίου του 2015. Αυτό είναι δικό σας πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ότι το πλήρωσε η χώρα πολύ ακριβά, και οι τράπεζες και η μεσαία τάξη την οποία υπερφορολογήσατε για να χρηματοδοτήσετε το αχρείαστο τρίτο σας μνημόνιο. Αυτά για να σας θυμίζουμε κάθε φορά που θα μας λέτε με τόσο στόμφο πως αγωνιστήκατε να βγάλετε τη χώρα από τα μνημόνια στα οποία την βάλατε ποιο βαθιά με τις τραγικές σας επιλογές», τόνισε, καταλήγοντας με την τριπλή επανάληψη του χαρακτηρισμού: «Είστε ψεύτης!».

Το ζήτημα της ΔΕΗ

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «την ώρα της πιο σκληρής ενεργειακής κρίσης» έχει αφήσει τα ολιγοπώλια στην ενέργεια να αλωνίζουν, και μετατρέπει τη ΔΕΗ από πρωταγωνιστή σε κομπάρσο». Πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι εν μέσω ενεργειακής κρίσης η κυβέρνηση ολοκλήρωσε την εκχώρηση της ΔΕΗ και των δικτύων της «και μάλιστα μια βδομάδα μετά την ομιλία σας στη ΔΕΘ, όπου αποκρύψατε τον σχεδιασμό».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι γύρω από όλα αυτά η ΡΑΕ μοιάζει με πιανίστα στο σαλούν που συνεχίζει να παίζει πιάνο παρά το πανδαιμόνιο. «Ούτε φαινόμενα αισχροκέρδειας βλέπει, ούτε κάτι μεμπτό στις διαδικασίες εκχώρησης της ΔΕΗ, ούτε και στην παραχώρηση φυσικών μονοπωλίων όπως η ΔΕΠΑ Υποδομών (...) ή το 49% του ΔΕΔΔΗΕ σε ένα αυστραλιανό fund που σας ζητάμε τη σύμβαση, αλλά δεν την καταθέτετε στη Βουλή». «Να λοιπόν γιατί σήμερα μετά από δύο χρόνια κατά τα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγάλο παζάρι για τη ΔΕΗ, η Ελλάδα -εν μέσω ενεργειακής κρίσης- είναι πρωταθλήτρια στη χονδρική τιμή του ρεύματος», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Απαντώντας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα είπε μεταξύ άλλων: «Και έρχομαι τώρα στο ζήτημα της ΔΕΗ. Βλέπετε αυτό το διάγραμμα; Λέει ότι η αξία της μετοχής επί δικών σας ημερών ήταν 1 ευρώ. Ποια είναι η αξία σήμερα; Γύρω στα 9 ευρώ. Ποια η αξία των μετοχών του δημοσίου όταν κατείχε το 51%,; 200εκ. Σήμερα 1,2 δις. Και τολμάτε να έρχεστε να μιλάτε για τη ΔΕΗ την οποία χρεοκοπήσατε για να κάνετε δήθεν κοινωνική πολιτική στην πλάτη των φορολογούμενων» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτώντας τον Αλέξη Τσίπρα και συνέχισε: «Είχατε δεσμευτεί κ. Τσίπρα ότι θα πουλήσετε μερίδιο ναι ή οχι; Περιμένω ένα νεύμα σας; (…) Κι επειδή μας είπατε ότι έπαψε να είναι "δημόσια επιχείρηση", επί δικών σας ημερών έπαψε να είναι "επιχείρηση". Θα είχε χρεοκοπήσει και θα βρισκόμασταν τώρα σε τραγική θέση να πρέπει να συζητάμε σημαντικές ενισχύσεις για να κρατήσουμε όρθια την επιχείρηση».

Αρνητής της πραγματικότητας

Ως «αρνητή της πραγματικότητας, της αλήθειας, της Ιστορίας» περιέγραψε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter μετά την τριτολογία του στη Βουλή. 

Ο κ. Μητσοτάκης τόλμησε να πει στην τριτολογία του «εσείς μας βάλατε στα μνημόνια»! Αντίστοιχα, πιστεύει ότι η ακρίβεια δεν πλήττει τους πολίτες και ότι η πανδημία δεν του ξέφυγε. Μας κυβερνά ένας αρνητής της πραγματικότητας, της αλήθειας, της Ιστορίας.

«Ο κ. Μητσοτάκης τόλμησε να πει στην τριτολογία του «εσείς μας βάλατε στα μνημόνια»! Αντίστοιχα, πιστεύει ότι η ακρίβεια δεν πλήττει τους πολίτες και ότι η πανδημία δεν του ξέφυγε. Μας κυβερνά ένας αρνητής της πραγματικότητας, της αλήθειας, της Ιστορίας», έγραψε.

Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, twitter.com

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου