26 Νοεμβρίου 2021

Τα «Ωραία» της Ημέρας 26.11.2021

Η Γη θα αποκτήσει δακτύλιο σαν του Κρόνου αλλά θα είναι από… σκουπίδια.
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο σχηματίζει ομάδα που θα διεξάγει έρευνες για …UFO.
Πουλήθηκε στο Παρίσι σπάνιο χειρόγραφο του Αϊνστάιν στο ποσό-ρεκόρ των 11,6 εκ. ευρώ! 

Η Γη θα αποκτήσει δακτύλιο σαν του Κρόνου από… σκουπίδια

Λίγες μέρες μετά την ρωσική πυραυλική δοκιμή που κατέστρεψε ένα παροπλισμένο δορυφόρο και δημιούργησε περίπου δύο χιλιάδες νέα διαστημικά σκουπίδια ειδικοί από τις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η «χωματερή» που έχει δημιουργηθεί λίγο έξω από τη Γη και αυξάνει συνεχώς τον όγκο της είναι πιθανό να μορφοποιηθεί σε ένα δακτύλιο που θα περιβάλλει τον πλανήτη μας (φωτογραφία επάνω αριστερά) όπως συμβαίνει με τον Κρόνο και άλλους πλανήτες που διαθέτουν δακτυλίους. Την πρόβλεψη έκανε ο Τζέηκ Άμποτ, επιστήμονας του Πανεπιστημίου της Γιούτα στις ΗΠΑ μαζί με συναδέλφους του.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος εκτιμά ότι υπάρχουν περί τα 170 εκατ. αντικείμενα με μέγεθος κάτω από ένα εκατοστά. Η NASA υπολογίζει ότι υπάρχουν περίπου 500 χιλιάδες σκουπίδια από 1-10 εκατοστά και 23 χιλιάδες αντικείμενα με μέγεθος όσο ένα μπαλάκι του μπέιζμπολ τα οποία είναι και τα πλέον επικίνδυνα αφού μπορούν να προκαλέσουν τεράστιες ή ακόμη και ανεπανόρθωτες ζημιές αν πέσουν πάνω σε ένα πύραυλο, διαστημικό σκάφος, δορυφόρο ή όποια άλλη διαστημική κατασκευή. 
Πηγή: naftemporiki.gr

Ομάδα στο Πεντάγωνο που θα διεξάγει έρευνες για UFO

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε αργά χθες, Τρίτη, το βράδυ πως θα δημιουργήσει μια νέα ομάδα η οποία θα ερευνά αναφορές για παρουσία Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (ΑΤΙΑ, UFO) σε ελεγχόμενο εναέριο χώρο. Η ονομασία της θα είναι Airborne Object Identification and Management Synchronization Group (Ομάδα Συγχρονισμού Ταυτοποίησης και Διαχείρισης Ιπτάμενων Αντικειμένων). 
Η υφυπουργός Άμυνας Κάθλιν Χικς ανέφερε σε δήλωσή της πως "η παρουσία άγνωστης ταυτότητας εναέριων φαινομένων (UAP) σε ελεγχόμενο εναέριο χώρο δημιουργεί εν δυνάμει κίνδυνο για την ασφάλεια πληρωμάτων αεροσκαφών και εν δυνάμει ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια".
Επί δεκαετίες οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις απορρίπτουν, απομυθοποιούν και αμφισβητούν παρατηρήσεις άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων και «ιπτάμενων δίσκων», οι οποίες χρονολογούνται από τα χρόνια του 1940.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ποσό-ρεκόρ για σπάνιο χειρόγραφο του Αϊνστάιν

Μια από τις σπάνιες χειρόγραφες σημειώσεις του Αϊνστάιν που οδήγησαν τον ιδιοφυή επιστήμονα στην ανακάλυψη της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας, πουλήθηκε στο Παρίσι από τον Οίκο Christie´s στο ποσό-ρεκόρ των 11,6 εκ. ευρώ. Ο Αϊνστάιν ήταν κάποιος που σπάνια φύλαγε σημειώσεις. Έτσι μόνο και μόνο το γεγονός ότι το χειρόγραφο επέζησε και έφτασε σε εμάς, το κάνει απολύτως εκπληκτικό.
Στις χειρόγραφες σημειώσεις ο Αϊνστάιν καταγράφει τα πρώτα βήματα που τον οδήγησαν το 1915 στην περίφημη εξίσωση (Ε=mc2 ) ότι η ενέργεια ισούται με τη μάζα επί την ταχύτητα του φωτός στο τετράγωνο, και η οποία άλλαξε τον κόσμο. Για τη θεωρία της σχετικότητας τού απονεμήθηκε το 1921 το βραβείο Νόμπελ Φυσικής.
Τα προηγούμενα ρεκόρ σε σπάνιες χειρόγραφες σημειώσεις του Αϊνστάιν ήταν το 2018 σε πλειστηριασμό στη Ν. Υόρκη για το «γράμμα του Θεού» έναντι 2,8 εκ. δολαρίων και το 2017 στην Ιερουσαλήμ για μια επιστολή του γύρω από το «μυστικό της ευτυχίας» για το ποσό των 1,56 εκ. δολαρίων.
Πηγή: Deutsche Welle 

-Advertisement-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου