7 Ιουλίου 2023

Σε Σκίτσα η αναρρίχηση του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία το 2015

Με αφορμή την παραίτηση Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σκεφτήκαμε την αναρρίχησή του στην εξουσία, το μοιραίο εκείνο 2015, με τις "σκληρές" διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν με την Τρόικα, τα capital controls και το Δημοψήφισμα και τελικά το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο! Μια σύντομη παρουσίαση εδώ αλλά σε 12 σκίτσα:

Επάνω αριστερά: Αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος γράφουν ...ιστορία με την κυβερνητική συνεργασία τους! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή:

Λίγο πριν τις εκλογές, ο Τσίπρας προκαλεί την Μέρκελ, παίζει μαζί της και μπλοφάρει, χωρις να έχει τίποτα να χάσει, ενώ εκείνη έχει όλο το χρήμα και "καρέ του άσσου"! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (17.1.2015): 

Ο Τσίπρας σερβίρει την Νέα Κυβέρνηση που έχει 
μαγειρέψει με τον Καμμένο! Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα Νέα (28.1.2015)

Μνημόνιο τέλος! Ο Τσίπρας το σβήνει! Με ένα νόμο και ένα άρθρο είχε πει... Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (9.2.2015)

Αποφάσισε ο Τσίπρας Capital Controls στις τράπεζες από 29.6.2015. Θα ελέγχει πλέον όλες τις ... πρωτεύουσες (προσέξτε τη διπλή έννοια του Capital), λέει ο Αλέξης Τσίπρας στον Αλέκο Φλαμπουράρη: Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή":

Δημοψήφισμα του 2025: Προκηρύχθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 27 Ιουνίου, εγκρίθηκε από τη Βουλή στις 28 Ιουνίου και διεξήχθη μία εβδομάδα αργότερα, στις 5 Ιουλίου 2015. Μαζί με το "Όχι" ζήτησε και λευκή επιταγή! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (1.7.2015)

Την εποχή του δημοψηφίσματος και των capital controls. Θα ακολουθήσει ένα "τερατώδες" νέο μνημόνιο. Ήδη φαίνεται η ουρά του στα ΑΤΜ των τραπεζών! Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο "Εθνος" (15.7.2015):

Ο Τσίπρας ως "Λούκι Λουκ" στην "Άγρια Δύση": Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο "Εθνος" (19.7.2015): 

Στην περιβόητη συζήτηση του Τσίπρα με τον Κλίντον (πρωην πρόεδρο των ΗΠΑ) στο CNN, προς το τέλος Σεπτέμβρη, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλαει αγγλικά που ... δεν  καταλαβαίνει και αναγκάζεται να ζητήσει την βήθεια του κοινού! Αυτά στο σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή" (28.9.2015):

Όταν ακόμα και το ιστορικό ΟΧΙ γίνεται ΝΑΙ (και μάλιστα σε όλα!) από τον Αλέξη Τσίπρα, όπως και το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος! Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη (28.10.2015) στη realnews:

Ο Τσίπρας, ως "Πλανόδιος Πωλητής Ευαισθησίας" στο προσφυγικό. Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή (Νοεμβ. 2015):

Εν τω μεταξύ στη Νέα Δημοκρατία, απο την αρχή που ανέλαβε ο Τσίπρας την εξουσία, 
μιλούσαν για "αριστερή παρένθεση", που όμως κράτησε σχεδόν πέντε χρόνια! Γέρασαν οι της ΝΔ περιμένοντας να περάσει η "αριστερή παρένθεση"! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή":

afirimeno.com, από αναρτήσεις μας το έτος 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου