22 Ιουλίου 2023

Focus Bari: Οι Έλληνες & το Chat GPT

Όσο η τεχνολογία συνεχίζει να προοδεύει, νέοι τρόποι για να κάνουν τη ζωή των ανθρώπων πιο εύκολη κάνουν την εμφάνιση τους. Τον τελευταίο καιρό μια νέα πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης, το chat GPT, έχει κάνει την εμφάνιση της, με πολλούς να επαινούν τα οφέλη της ενώ άλλους να ανησυχούν για το πως τέτοιες νέες τεχνολογίες θα επηρεάσουν τη ζωή και την καθημερινότητα μας.


Η νέα έρευνα της Focus Bari με τίτλο "Οι Έλληνες & το Chat GPT" που διεξήχθηκε τον Ιούλιο του 2023 σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1001 ατόμων, έδειξε μεταξύ άλλων ότι:

Οι Έλληνες είναι ακόμα μοιρασμένοι ως προς το πως θα επηρεάσει το ΑΙ την κοινωνία, με τους άντρες και την Gen Z να είναι πιο θετικοί.

Η πλειοψηφία είναι ακόμα επιφυλακτική απέναντι στο πως θα επηρεάσει η τεχνητή νοημοσύνη τη ζωή μας.

Σιγά-σιγά όλο και περισσότεροι Έλληνες χρησιμοποιούν ή γνωρίζουν το chat GPT από φίλους και γνωστούς, με την Gen Z να ηγείται στη χρήση του.

Οι χρήστες, οι οποίοι κυρίως χρησιμοποιούν τη δωρεάν έκδοση, το ξεκίνησαν σχετικά πρόσφατα αλλά το χρησιμοποιούν αρκετά συχνά κυρίως για θέματα δουλειάς, σπουδών ή για άλλα ενδιαφέροντα.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων δηλώνουν αρκετά ικανοποιημένοι από το chat GPT καθώς το βρίσκουν εύκολο στη χρήση και πως τους γλυτώνει κόπο και χρόνο αλλά…

Υποστηρίζουν πως πρέπει κανείς να ξέρει να το χειρίζεται σωστά και να θέτει τις σωστές ερωτήσεις για να έχει maximum όφελος και οι απαντήσεις να είναι σωστές και εμπεριστατωμένες.

Υπάρχουν όμως και πολλοί που αμφισβητούν την αξιοπιστία του και δηλώνουν ότι οι απαντήσεις πρέπει να επαληθεύονται.

Η επιφυλακτικότητα συνδέεται άμεσα και με την ανησυχία ότι το chat GPT μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να μην σκέφτονται και να μην καλλιεργούνται.

Δείτε την παρουσίαση ολόκληρης της έρευνας εδώ

Πηγές: Οι Έλληνες & το Chat GPT - focusbari , Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου