30 Ιουλίου 2023

Ιούλιος 2023: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα από την επικαιρότητα που ξεχωρίσαμε, μέσα στο "καυτό" (λόγω καύσωνα και πυρκαγιών) κλίμα του Ιουλίου. Επάνω αριστερά στο σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα "Νέα" (25.7.2023), η Κοκκινοσκουφίτσα του 2023 αναρωτιέται: "Μα που πάω; Το δάσος κάηκε! Η γιαγιά εκκενώθηκε! Ο λύκος την έκανε!". Η κλιματική αλλαγή και οι αρχικές της συνέπειες είναι ήδη εδώ.

Ακολουθούν το υπόλοιπα σκίτσα με χρονολογική σειρά:

Μπροστά στους "Σπαρτιάτες", το κόμμα που στηρίζει ο Κασιδιάρης, οι (ακρο)δεξιοί της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν "Μετριοπαθείς Κεντρώοι", σχεδόν "Σοσιαλιστές"! Έτσι τουλάχιστον φαίνεται να λένε στο σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην "Εφ.Συν" (3.7.2023):

Με αφορμή τον σερβιτόρο «κολυμβητή» σε beach bar της Ρόδου, που σερβίρει σε λουόμενους σε ξαπλώστρες-παραπήγματα μέσα στη θάλασσα. Στο σκίτσο του Πάνου Μαραγκού (από ανάρτησή του στο facebook στις 5.7.2023) πάνω στο δίσκο ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Στιγμιότυπο από την συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στο Βίλνιους της Λιθουανίας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (12.7.2023):

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς την εκλογή νέου προέδρου, 
διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα. Που πάει όμως ο Νέος ΣΥΡΙΖΑ; Με σκασμένα λάστιχα μάλλον βουλκανιζατέρ χρειάζεται! Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα Νέα (15.7.2023):

Στο καλό κλίμα που διαμόρφωσαν οι Μητσοτάκης και Ερντογάν στο Βίλνιους της Λιθουανίας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, θα καθήσουνε να συζητήσουνε και αν συμφωνήσουνε θα ξεκινήσουνε σιγά - σιγά (με ρυθμούς χελώνας) για τη Χάγη! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (16,7,2023):

Αφού ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το στίγμα αντιγράφοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου, οι υποψήφιοι διάδοχοί του προσανατολίστηκαν εύκολα προς άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ: Η Αχτσιόγλου προς τον Σημίτη, ο Τσακαλώτος προς τον Γιώργο (Παπανδρέου), ο Παππάς προς τον Άκη (Τσοχατζόπουλο) και ο Πολάκης προς τον Μένιο (Κουτσόγιωργα)! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή (17.7.2023).

Καύσωνας και όπως κάθε χρόνο πυρκαγιές... και αγώνας για την σωτηρία ανθρώπων, ζώων και φυτών... Επέστρεψε η κανονικότητα! Σκίτσο του John Antono στην "Εφ.Συν." (21.7.2023): 

Τραγικά θύματα της μεγάλης φωτιάς στη Ρόδο αποτελούν και τα ζώα του νησιού. Ανάμεσά τους και το πασίγνωστο ελαφάκι, το Πλατόνι, που είναι και το σύμβολο του νησιού. Το σκίτσο είναι του Χρήστου Παπανίκου για το "Ελλάδα24" (23.7.2023):

Εικόνες αποκάλυψης στην Αγχίαλο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, έκανε τις διακοπες του στην Πάτμο, στο νησί της αποκάλυψης, τη στιγμή που οι φωτιές ανά την Ελλάδα μαίνονταν. Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ανάγκασε να παραιτηθεί. Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στο protagon.gr (29.7.2023): 

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων και σχόλια, από Takis Ant για το afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Ιούνιος 2023: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Μάϊος 2023: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Απρίλιος 2023: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου