29 Φεβρουαρίου 2024

Φεβρουάριος 2024: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα από την επικαιρότητα του Φεβρουαρίου που ξεχωρίσαμε, όπου κυρίαρχα θέματα στη χώρα μας ήταν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, οι αγροτικές κινητοποιήσεις και οι εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επάνω αριστερά, στο σκίτσο του 
Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (17.2.2024), φαίνεται ότι: Τη "συμφωνία" για τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια διευθύνει ο "μαέστρος" Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, όπου ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος, αλλά το "πρώτο βιολί", ο "φάλτσος" Αντώνης Σαμαράς, προσπαθεί να την ...πριονίσει! 

Ακολουθούν το υπόλοιπα σκίτσα με χρονολογική σειρά: 

Στο πλευρό των αγροτών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, καθώς μετά την επίσκεψή του στην Agrotica της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε σε αγροτικά μπλόκα. Ανέβηκε και σε Τραχτέρ! Ζει στην Ντίσνεϊλαντ! Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου για το "Ελλάδα24" (5.2.2024):

Τα Funds για την νέα (σπιτική) λιχουδιά που έχει εισβάλλει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και τρώγεται όπως τα σαλιγκάρια αλλά ... ανάποδα: Πετάς το κρέας (ανθρώπους) και τρως το κέλυφος (σπίτια)! Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην "Εφ.Συν" (10.2.2024):

"Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά είμαστε στο πλευρό σας" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Επιτροπής Μπλόκων, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Και η απάντηση: "Θαυμάσια! Θα σου δώσουμε ένα τρακτέρ να κατέβεις στο μπλόκα!" Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (13.2.2024):

Στο ερώτημα «Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη, ποιος;» που ήταν και ο τίτλος της εκδήλωσης της "Εφημερίδας των Συντακτών" για την κεντροαριστερά, προσπάθησαν να απαντήσουν οι τρεις ομιλητές, η Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ και ο Διονύσης Τεμπονέρας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στην ουσία το ερώτημα ήταν μια «ακρόαση νέων πολιτικών για τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα»! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή (13.2.2024):

Ψήφισαν μνημόνια, περικοπές μισθών και συντάξεων, υποθήκευση της Δημόσιας περιουσίας... Τίποτα δεν τους ενόχλησε όσο ο γάμος των ομόφυλων... Σκίτσo του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον Ελεύθερο Τύπο (15.2.2024):

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος για τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά ο Παύλος Πολάκης αγνόησε την κομματική πειθαρχία και δεν προσήλθε στη Βουλή να ψηφίσει, αναφέροντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι βρίσκεται σε χειρουργείο. Αλλά τι είδους χειρουργείο; "Αλλάγής φύλου, από κόκορα σε κότα" φαίνεται να λέει ο Στέφανος Κασσελάκης στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (16.2.2024):

Υπάρχει "δημοσιονομική στενότητα" είναι η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις διεκδικήσεις των αγροτών για παροχές, που έρχεται να προστεθεί στο "πεσάρισμα" που αυτοί υφίστανται από Βιομηχανία, Μονοπώλια Τροφίμων, Κοινή Αγροτική Πολιτική κλπ. Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στο Ριζοσπάστη (18.2.2024): 

"Η κυβέρνηση είναι κοντά στους αγρότες" έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά δεν φανταζόταν ότι και "οι αγρότες θα ήταν τόσο κοντά στην κυβέρνηση"! Ήδη στις 20 Φεβρουαρίου ήρθαν και διαδήλωσαν με τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος, απέναντι από την Βουλή! Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στο Ριζοσπάστη (21.2.2024):

Κάλεσμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη (με τη ντουντούκα), στο 4ο Συνέδριο του κόμματος, αμέσως μετά την Παρέμβαση Τσίπρα (με τη βαριοπούλα) και τα συντρίμμια που αυτή άφησε. "Ελάτε να χτίσουμε τον νέο ΣΥΡΙΖΑ" λέει... Αυτά στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (23.2.2024):

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων και σχόλια, από Takis Ant για το afirimeno.com

Σχετική ανάρτηση: Ιανουάριος 2024: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου