31 Ιανουαρίου 2024

Ιανουάριος 2024: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα από την επικαιρότητα του Ιανουαρίου που ξεχωρίσαμε, όπου κυρίαρχο θέμα, πέρα από την ακρίβεια, ήταν ... το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια! 
Αριστερά, στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (15.1.2024), η εφαρμογή της λαϊκής παροιμίας: "Αξαίνει (αυξαίνει) ο γάϊδαρος (ο Κυριάκος Μητσοτάκης), κονταίνει το σαμάρι (ο Αντώνης Σαμαράς)". Με αφορμή την (μια ακόμα) διαφωνία του πρώην πρωθυπουργού με τον πρωθυπουργό στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. 

Ακολουθούν το υπόλοιπα σκίτσα με χρονολογική σειρά:

Στο σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή (5.1.2024), 30 χρόνια μετά: Ο παντοτινός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που ορκίστηκε στις 4.1.2024 για μια ακόμα φορά, υποδέχεται (γέρος πια) τον νέο πρωθυπουργό, στα πλαίσια της οικογενειοκρατίας, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη! 

Εορτασμός των Θεοφανείων ή των Φώτων. Όμως αυτές τις μέρες η ΔΕΗ και οι λοιποί πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας "μας αλλάξανε τα φώτα"! Σκίτσο του Soloup (Αντώνη Νικολόπουλου) στο Ποντίκι (6.1.2024):

Στης ακρίβειας τον καιρό: Θέλουμε πιο φτηνά προϊόντα; Τότε ας πάμε στις πιο μικρές συσκευασίες! Σχετικό με το λάδι σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη στην efsyn.gr (10.1.2024):

"Εμείς δεν θα δέσουμε τα κορδόνια του Κυριάκου Μητσοτάκη", είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Μόλις όμως μάθει να κάνει κόμπο θα του τα δέσει, όπως ακριβώς δείχνει το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή (13.1.2024):

"Μένουμε Σπίτι", η παλιά καμπάνια επανέρχεται. Αυτή τη φορά όχι για την covid-19 αλλά για την ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προτείνει στους διαφωνουντες βουλευτές του την αποχή, αντί δηλαδή να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, να μείνουν στο σπίτι! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή (14.1.2024):

Και "τούβλο" να γίνει το χρειαζόμαστε. Χτίζοντας την ανάπτυξη έχουμε ανάγκη από οικοδομικά υλικά! Έτσι φαίνεται να λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στον Ριζοσπάστη (18.1.2024). Σκίτσο με αφορμή την προωθούμενη ίδρυση "Μη Κρατικών - Μη Κερδοσκοπικών πανεπιστημίων":

Καυτό θέμα ο "γάμος ομοφύλων" που μας σερβίρει καθημερινά η "Κοινωνική Κουζίνα Ενημέρωσης". Αλλά πέρα από αυτό, και λίγο "Λάνθιμο", τίποτε άλλο δεν έχει; Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην Εφημερίδα των Συντακτών (19.1.2024):

"Πάμε να σου δείξω τα γλυπτά ζωάκια της Ναταλίας Μελά (11 
γλυπτά στις Σπέτσες, στο Παλαιό Λιμάνι)" φαίνρται να λέει η χαριτωμένη Farlie, ο σκύλος του Στέφανου Κασσελάκη, στον άλλο μεγαλόσωμο σκύλο με τη μορφή του Παύλου Πολάκη. Και έγινε χαμός! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (20.1.2024):

(Συνέχεια στο προηγούμενο) Η συγγνώμη του γελοιογράφου. Η απάντηση του Ηλία Μακρή στην επίθεση του Παύλου Πολάκη («εκτός από τα σιχάματα της "δημοσιογραφίας" υπάρχουν και τα βοθρολύματα της "γελοιογραφίας"» έγραψε - Η Γελοιογραφία της Ημέρας 23.1.2024). μετά την δημοσίευση σκίτσου του όπου μεγαλόσωμος σκύλος εμφανίζεται με τη μορφή του Παύλου Πολάκη. «Ζητώ συγγνώμη ... από τους τετράποδους φίλους μου αν τους πρόσβαλα» αναφέρει ο σκιτσογράφος σε ανάρτησή του στο facebook (24.1.2024):

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων και σχόλια, από Takis Ant για το afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Το 2023 σε 12 Σκίτσα
Νοέμβριος 2023: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου