20 Μαΐου 2024

Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΠΑΟΚ

Με γκολ των Μπράντον Τόμας (30’) και Τάισον (62’) ο ΠΑΟΚ πέρασε χθες το βράδυ νικηφόρα από το «Κλεάνθης Βικελίδης», πανηγυρίζοντας το πρώτο του πρωτάθλημα από το 2019 και τέταρτο στην ιστορία του. 
Ο Άρης είχε ισοφαρίσει προωρινά με τον Λορέν Μορόν (47’), αλλά δεν μπόρεσε να βρει και δεύτερο γκολ. 
Ξέσπασμα χαράς για το 2-1 από όλους τους φίλους του «Δικεφάλου του Βορρά» που ξεχύθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων πόλεων.

Με σημαίες και σύμβολα του ΠΑΟΚ, φίλαθλοι της ομάδας ξεχύθηκαν στους δρόμους πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Αρης – ΠΑΟΚ. Την ίδια ώρα, σε μία κατάμεστη Τούμπα, σε κερκίδες αλλά και αγωνιστικό χώρο, και πάνω σε εξέδρα που είχε στηθεί για την περίσταση, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (20/5) η απονομή της κατάκτησης του πρωταθλήματος της Super League της σεζόν 2023-2024 στον ΠΑΟΚ.


Τα γκολ: Το παιχνίδι ξεκίνησε, όπως ήταν λογικό, με μεγάλη ένταση. 
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ εκμεταλλευόμενοι λάθος του Μορόν. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς πήρε την μπάλα, βρήκε τον Τόμας που πλάσαρε (στο 30’) τον Χουλιάν Κούεστα για το 0-1. Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν και να ισοφαρίσουν πριν βγει το ημίχρονο, ωστόσο οι προσπάθειες τους δεν βρήκαν στόχο.
Βρήκε, όμως, στόχο ο Μορόν και το έκανε με απίθανο τρόπο στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Οι γηπεδούχοι συνεργάστηκαν από τα δεξιά, ο Μόουζες Οντουμπάτζο έκανε τη σέντρα και ο Μορόν με εντυπωσιακό γυριστό σουτ (στο 47’), έκανε το 1-1, κάτι που έφερνε το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ.
Η χαρά πάντως του Άρη (και της ΑΕΚ) κράτησε λίγα λεπτά. Από τρομερή ενέργεια του Γιάννη Κωνσταντέλια που προσπέρασε τον Οντουμπάτζο, ο Τάισον με σουτ (στο 62’) νίκησε τον Κουέστα για το 1-2, στέλνοντας ξανά το τρόπαιο στην Τούμπα.

Το 1-2 έμεινε μέχρι τέλους, 
παρά την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Γιάννης Μιχαηλίδης στο 78. Ο ΠΑΟΚ για τέταρτη φορά στην ιστορία του και πρώτη από το 2019 κατέκτησε τον τίτλο, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα προκριματικά του UEFA Champions League.


Ο Άρης, από την άλλη, θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό το ερχόμενο Σάββατο (25/5), με την ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο να εξασφαλίζει και την έξοδό της στην Ευρώπη, έπειτα από το 2-2 των «πράσινων» με τον Ολυμπιακό που τους άφησε στην τέταρτη θέση.

Ο Ολυμπιακός στην 3η θέση. Στο ισόπαλο 2-2 έμεινε το μεγάλο clasico ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, στη 10η και τελευταία αγωνιστική των play off, με τους «ερυθρόλευκους» να επιστρέφουν χάρις στην κλάση του Ντάνιελ Ποντένσε απ’ το εις βάρος τους 2-0, παίρνοντας στο τελευταίο 20λεπτο τον πολύτιμο βαθμό που τους έδωσε την 3η θέση και διασφάλισε την ευρωπαϊκή παρουσία τους την επόμενη σεζόν, μίνιμουμ μέσω του Conference League. Ο Παναθηναϊκός για να εξασφαλίσει ευρωπαϊκή θέση στην επόμενη σεζόν θα πρέπει να νικήσει τον Άρη στον τελικό του Κυπέλλου. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νίκη χωρίς αντίκρισμα πέτυχε η ΑΕΚ στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2023/24. Η Ένωση επικράτησε 3-0 της Λαμίας στην OPAP Arena αλλά την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ νικούσε (2-1) τον Άρη και κατέκτησε τον τίτλο. Τα γκολ της ΑΕΚ, που έμεινε στη δεύτερη θέση, πέτυχαν οι Λιούμπιτσιτς (20΄), Τσούμπερ (40΄), Σιμάνσκι (90+2΄).

Πηγές: Στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου