31 Μαΐου 2024

Μάιος 2024: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα από την επικαιρότητα του Μαϊου που ξεχωρίσαμε, όπου η πολιτική ζωή κύλησε σε ρυθμούς προεκλογικής περιόδου ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. 

Επάνω αριστερά: 
Προεκλογικές παροχές. "Πριν" (τις ευρωεκλογές) και όχι πριμ, πολυπαραγοντικότητας! Σκίτσο του Soloup (Αντώνη Νικολόπουλου) στο Ποντίκι (6.5.2024):

Τα υπόλοιπα σκίτσα με χρονολογική σειρά: 

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο φονιάς που ήταν εκεί, άκρα δεξιά. Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ στην Αυγή την Μεγάλη Παρασκευή (3.5.2024), με αφορμή και την αποφυλάκιση του αρχηγού της "Χρυσής Αυγής" Νίκου Μιχαλολιάκου:

Με αφορμή τα χασμουρητά και τους μορφασμούς της Μαρίνας Σάττι, εκπροσώπου της χώρας μας στη Eurovision, την ώρα που μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ στη συνέντευξη Τύπου μετά τον δεύτερο ημιτελικό στο Μάλμε της Σουηδίας. Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου για το "Ελλάδα24" (11.5.2024):

ΤΙΚ-ΤΟΚ από Στέφανο Κασσελάκη, ΤΙΚ-ΤΟΚ και από Κυριάκο Μητσοτάκη με αποτέλεσμα: ΤΟΚ, ΤΟΚ, ΤΟΚ ή αντιλαϊκή πολιτική! Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στο Ριζοσπάστη (13.5.2024):

Η νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας όχι μόνο δεν αναγνωρίζει ούτε σέβεται την Συμφωνία των Πρεσπών που έγινε από τους Τσίπρα και Ζάεφ, αλλά ... την "κατουράει" κιόλας! Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα Νέα (15.4.2024). Υπενθυμίζεται ότι η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, αποκάλεσε τη χώρα «Μακεδονία» στην ορκωμοσία της:

"Θεωρίες συνωμοσίας" το ότι "η Ελλάδα αντιστέκεται στις πιέσεις των Αμερικάνων" φαίνεται να λέει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, που αναρωτιέται "ποιος τις διακινεί"! Αυτά στο σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην Αυγή (18.5.2024):

Στο δύσκολο πλέον δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκεί στα Σκόπια, λένε και καμία "Μακεδονία" για να περνά η ώρα! Έτσι τουλάχιστον φαίνεται να απαντά ο λαγός (ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας) στο λιοντάρι (Μητσοτάκης) στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (19.5.2024):

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ...δικαιώνεται! "Δεν έχει ουρά στην εφημερία σήμερα" φαίνεται να λέει στο σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή (21.5.2024). Μόνο που το Γενικό Κρατικό δεν εφημερεύει σήμερα, όπως τον ενημερώνουν. Η ουρά είναι από το Σωτηρία, δίπλα!

Ηρθε η σειρά του Γιαννάκη να χειρουργηθεί ειδοποιούν από το Νοσοκομείο Παίδων. Μόνο που ο Γιαννάκης είναι πια στο γυμνάσιο! Έχει γίνει Γυμνασιάρχης! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή (24.5.2024):

Πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός με όλη την Ελλάδα να γίνεται πράσινη! Και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, αναπολεί την κάποτε, λόγω ΠΑΣΟΚ, πράσινη Ελλάδα! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (28.5.2024):

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων και σχόλια, από Takis Ant για το afirimeno.com
Σχετικές αναρτήσεις:
Απρίλιος 2024: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου