19 Μαΐου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 19.5.2024

Στο δύσκολο πλέον δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκεί στα Σκόπια, λένε και καμία "Μακεδονία" για να περνά η ώρα! Έτσι τουλάχιστον φαίνεται να απαντά ο λαγός (
ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας) στο λιοντάρι (Μητσοτάκης) στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή.

Πάνω στο ίδιο θέμα και με το ίδιο πνεύμα, ένα ακόμη σκίτσο, του Ανδρέα Πετρουλάκη, επίσης στην Καθημερινή:

Το σύντομο ρεπορτάζ:
Ξεκάθαρο μήνυμα προς τη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας ότι αν δεν συμμορφωθεί απολύτως με όσα προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, ο δρόμος της χώρας τους για την Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραμείνει κλειστός και η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Νωρίτερα, ο νεο-
εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, υποστήριξε ότι στις δηλώσεις ή ομιλίες του θα κρατήσει το «ατομικό δικαίωμά» του να χρησιμοποιεί τους όρους «Μακεδονία και Μακεδονικός», ενώ το κόμμα του ως κυβέρνηση στην επικοινωνία εντός των θεσμικών οργάνων και μεταξύ των θεσμών θα χρησιμοποιεί τη συνταγματική ονομασία. Στη συνέχεια κάλεσε την Ελλάδα «αν θεωρεί ότι παραβιάσαμε τη Συμφωνία των Πρεσπών να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο»!
Ο χρόνος θα δείξει αν η εμπρηστική ρητορική από τα Σκόπια θα έχει σαν συνέπεια την καταγγελία από μέρους των της Συμφωνίας των Πρεσπών (με ότι αυτό συνεπάγεται) ή απλά λενε και καμία "μα...ία" για να περνά η ώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου