1 Μαΐου 2024

Κιτς φιέστα στην Ακρόπολη

Μια ομάδα περίπου δέκα ατόμων κατάφερε να ποζάρει το περασμένο Σάββατο με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες στην Ακρόπολη, προκαλώντας αντιδράσεις και ερωτήματα για τους ελέγχους στο μνημείο, αλλά και για ζητήματα αισθητικής και γενικότερης χρήσης του.

Η παρουσία των συγκεκριμένων ατόμων, που εμφανίστηκαν να πραγματοποιούν κάποιο είδος χάπενινγκ στα Προπύλαια και πλησίον του Ερεχθείου και του Παρθενώνα, φαίνεται πως συνδέεται με πολυμελή ομάδα Ινδών επιχειρηματιών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα. 

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου, Αγγελος Τσαβδάρης, πρόκειται για «150 επιχειρηματίες από κλαμπ πολυεκατομμυριούχων της Βομβάης». 

Ερώτημα, φυσικά, αποτελεί το πώς κατόρθωσαν τα άτομα με τις αρχαιοελληνικές ενδυμασίες να ανέβουν στον Ιερό Βράχο.

«Δεν είχε διοργανωθεί από την Εφορεία κάποια δράση ή ξενάγηση, ούτε έχει δοθεί σχετική έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού», για την παρουσία ατόμων με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες στην Ακρόπολη το Σάββατο 27 Απριλίου, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή της η έφορος της Πόλεως των Αθηνών, Ελενα Κουντούρη.

«Καθώς τον χώρο επισκέφθηκαν –με εισιτήριο– πολυμελείς ομάδες επισκεπτών, μεταξύ αυτών εμφιλοχώρησαν ορισμένοι με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το φυλακτικό προσωπικό της Υπηρεσίας» σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. 


«Ηδη, έχει διαταχθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διαπιστωθούν τα πραγματικά περιστατικά και να αποδοθούν ευθύνες» προστίθεται.

Πηγή: Στοιχεία από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου