13 Ιουνίου 2012

«Φτερά» έκανε φωτοβολταϊκό πάρκο

Κρίση και εγκληματικότητα πάνε χέρι – χέρι. Όσο η οικονομική κρίση βαθαίνει, τόσο οι κλοπές, οι ληστείες, τα κάθε μορφής εγκλήματα αυξάνονται, ξεπερνώντας πολλές φορές τα συνήθη όρια.

Ως επιβεβαίωση, το παρακάτω περιστατικό της περασμένης νύχτας:


«Φτερά» έκανε ολόκληρο φωτοβολταϊκό πάρκο στις Σέρρες

Άγνωστοι ξήλωσαν τα πάνελ

Δεν πίστευε στα μάτια του ο ιδιοκτήτης φωτοβολταικού πάρκου στο Στρυμονοχώρι Σερρών, όταν επισκεπτόμενος την μονάδα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, αντίκρισε τη γη γυμνή, τα τσιμεντένια πέλματα ξερά και τα φωτοβολταϊκά πάνελ να έχουν κάνε φτερά.
Έλειπαν τα 176 από τα 220 φωτοβολταϊκά που είχε τοποθετήσει στο πάρκο. Ο ατσαλένιος φράχτης είχε παραβιαστεί από πολλές πλευρές και στη θέση των φωτοβολταϊκών έμειναν μόνο οι τσιμεντένιες υποστηρικτικές βάσεις .

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες κατάφεραν να μπουν αργά τη νύχτα στην εγκατάσταση με φορτηγό και αφού ξεβίδωσαν τα φωτοβολταικά πάνελ με ειδικά κλειδιά, έφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, καθώς το φωτοβολταϊκό πάρκο δεν ήταν σε κατοικημένη περιοχή.

Άγνωστη παραμένει η οικονομική ζημία που προκλήθηκε στον ιδιοκτήτη των φωτοβολταϊκού πάρκου, ενώ σήμερα εκτιμητές της ασφαλιστικής εταιρείας θα εξετάσουν την υπόθεση, ενδεικτικά οι πρώτες πληροφορίες φέρουν ζημία άνω των 80.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών διερευνά την υπόθεση.


Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231200253

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου